Російська співачка Нетребко виступить у Берлінській опері: дирекція вирішила «дати їй шанс»

Російська співачка Нетребко виступить у Берлінській опері: дирекція вирішила «дати їй шанс»

1 Вересня 2023
1422
1 Вересня 2023
16:47

Російська співачка Нетребко виступить у Берлінській опері: дирекція вирішила «дати їй шанс»

1422
Петиція проти виступу російської співачки на головній сцені німецької столиці набрала майже 30 тисяч голосів.
Російська співачка Нетребко виступить у Берлінській опері: дирекція вирішила «дати їй шанс»
Російська співачка Нетребко виступить у Берлінській опері: дирекція вирішила «дати їй шанс»

Російська оперна співачка Анна Нетребко виступить у Державному оперному театрі Німеччини попри те, що петиція проти її виступу набрала майже 30 тисяч підписів. Керівництво театру вважає, що вона дистанціювалася від російської влади, передає ІМІ з посиланням на DW.

На запит DW у Державному оперному театрі на Унтер-ден-Лінден відповіли, що засуджують війну Росії проти України, а до Нетребко від початку війни ставляться диференційовано.

У березні 2022 року за взаємною згодою ухвалили рішення, що Нетребко не братиме участі в новій постановці «Турандот». Перевірили й інші взаємні зобов'язання та проєкти. Без чіткої позиції співачки щодо ситуації в Україні подальша співпраця з нею не була можливою, наголосили в театрі.

Вони нагадали, що 30 березня 2022 року Нетребко висловила свою позицію, наскільки це було для неї можливо, і дистанціювалася від керівництва Росії.

«Для нас надзвичайно важлива повна солідарність з Україною з одного боку та відповідальне ставлення до наших артистів з іншого. Тому театр вважає за необхідне дати шанс артистці, а не ховати її від публіки», — каже керівництво театру і додає, що Нетребко знає про проукраїнську позицію опери.

Прем'єра опери «Макбет» відбудеться в Берліні 15 вересня.

Петиція «Ні виступу Анни Нетребко в Берлінській державній опері» була опублікована на сайті change.org. На момент публікації цієї статті вона зібрала майже 30 тисяч підписів.

Її автори нагадали, що росіянка «постійно демонструвала свою близькість до Кремля, отримувала нагороди від Володимира Путіна, зображена на фотографіях з ним, а також позувала з прапором "Новоросії" на фото з проросійським сепаратистом Олегом Царьовим». Нетребко «лише дуже байдуже сказала, що проти нинішньої війни і сподівається, що вона закінчиться. Однак вона жодного слова не сказала про відповідальність Росії та Володимира Путіна за загарбницьку війну і не засудила його дії», — йдеться в петиції.

Нагадаємо, російська оперна співачка Анна Нетребко з 2006-го також є громадянкою Австрії, живе у Відні. В Україні вона перебуває під санкціями. Раніше співачка була довіреною особою російського диктатора Володимира Путіна на виборах та отримувала від нього нагороди. У 2014 році Нетребко підтримувала терористичні організації «Л/ДНР», зробила велику пожертву на оперний театр у Донецьку, а також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні, пожертвувавши лідеру сепаратистів Олегу Царьову мільйон рублів.

Після початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну в лютому минулого року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході. Приблизно через місяць після початку вторгнення вона публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

У липні 2022 року концерт Анни Нетребко скасували в німецькому Штутгарті без можливості перенесення дати. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку. На початку серпня 2023 року Нетребко подала позов до проти Метрополітен-опери, звинувативши театр у дискримінації, наклепі та порушенні контракту. 

Нещодавно скасували заплановані концерти Нетребко у Празі й Таллінні.

Фото: dpa / picture alliance

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду