Концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, який мав відбутися в Таллінні, скасували

Концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, який мав відбутися в Таллінні, скасували

30 Серпня 2023
1097
30 Серпня 2023
20:35

Концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, який мав відбутися в Таллінні, скасували

1097
Водночас у співачки заплановані ще шість концертів у країнах ЄС. Зокрема, у вересні Нетребко виступатиме у Відні, Вероні та Берліні.
Концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, який мав відбутися в Таллінні, скасували
Концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, який мав відбутися в Таллінні, скасували

У столиці Естонії скасували концерт пропутінської оперної співачки Анни Нетребко та її чоловіка Юсіфа Ейвазова. Про це повідомили на сайті естонської компанії Piletilevi, яка займається продажем квитків на заходи, передає «УП. Життя».

Причин скасування концерту на сайті не уточнили, однак сервіс обіцяє глядачам повернути гроші за квитки. Виступ в Естонії 14 листопада мав стати частиною великого туру Анни Нетребко та її чоловіка під назвою «Opera D'amore».

В «УП.Життя» зауважили, що серед афіш, які Нетребко публікує в соцмережах, нема виступів із туру з такою назвою. Водночас у співачки заплановані шість концертів у країнах ЄС, це підтверджують прямі посилання на придбання квитків. Зокрема, у вересні Нетребко виступатиме у Відні, Вероні та Берліні.

Журналісти «УП» звернулися по коментар до програмної менеджерки напряму «Музика» Українського інституту Любові Морозової, яка працює над запобіганням виступів Нетребко та Ейвазова за кордоном. На її думку, просування російської співачки в Європі продовжується через її «агресивний менеджмент», прихильність тих, хто ностальгує за Радянським Союзом, а також домовленості і контракти з оперними залами, які були укладені ще до повномасштабної війни.

«І хоча офіційне ставлення до Нетребко в Росії наразі негативне, не треба виключати вірогідності її тіньового фінансування задля закріплення позицій російської культури у світі», — додала Любов Морозова.

Участь Нетребко у вересні в постановці опери «Макбет» Джузеппе Верді у Берліні у Staatsoper Unter den Linden представниця Українського інституту називає такою, що відповідає актуальному підходу Німеччини.

«Зараз основний наратив німецьких концертних і оперних сцен стосовно виступів російських музикантів полягає в тому, що культура протиставляється політиці, і саме в ній вбачається "примирення народів". Хибність цього підходу для українців очевидна, але швидко вплинути на цю ситуацію, на жаль, неможливо», — зазначила Морозова.

За її словами, німецьке представництво Інституту спільно з комунікаційним відділом вже підготувало звернення до директора опери Маттіаса Шульца.

Нещодавно у столиці Чехії скасували концерт Нетребко, запланований на 16 жовтня. 

Нагадаємо, російська оперна співачка Анна Нетребко з 2006-го також є громадянкою Австрії, живе у Відні. В Україні вона перебуває під санкціями. Раніше співачка була довіреною особою російського диктатора Володимира Путіна на виборах та отримувала від нього нагороди. У 2014 році Нетребко підтримувала терористичні організації «Л/ДНР», зробила велику пожертву на оперний театр у Донецьку, а також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні, пожертвувавши лідеру сепаратистів Олегу Царьову мільйон рублів.

Після початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну в лютому минулого року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході. Приблизно через місяць після початку війни Нетребко публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

У липні 2022 року концерт Анни Нетребко скасували в німецькому Штутгарті без можливості перенесення дати. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку. На початку серпня 2023 року, за повідомленням The New York Times, російська оперна співачка подала позов до Окружного суду США на Мангеттені проти Метрополітен-опери, звинувативши театр у дискримінації, наклепі та порушенні контракту. 

Фото: Anna Netrebko / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду