Російські актори Безруков та Машков потрапили під санкції ЄС

Російські актори Безруков та Машков потрапили під санкції ЄС

22 Липня 2022
1765
22 Липня 2022
09:38

Російські актори Безруков та Машков потрапили під санкції ЄС

1765
Обидва публічно підтримують російську воєнну агресію проти України.
Російські актори Безруков та Машков потрапили під санкції ЄС
Російські актори Безруков та Машков потрапили під санкції ЄС

Європейський союз запровадив сьомий пакет санкцій проти Росії, продовжуючи реагувати на її воєнну агресію проти України. Як пише The Guardian, до санкційних списків, серед інших, потрапили російські актори Сергій Безруков та Володимир Машков, що публічно підтримують дії Кремля.

Сергій Безруков ще в 2014 році підписав відкритий лист діячів російської культури на підтримку позиції влади РФ, яка дала наказ окупувати український Крим. Тоді Безруков називав себе пацифістом і заявляв, що «брати-кримчани просять про допомогу». Наразі актор проводить «творчі зустрічі» з російськими військовими, які воюють проти України. 

Новину про внесення до санкційного списку Безруков прокоментував у своєму телеграм-каналі, написавши: «якщо потрібно відмовитися від світових гастролей та проєктів, щоб бути частиною російської культури, — ОК».

Володимир Машков 18 березня 2022 року на стадіоні «Лужники» в Москві під час пропагандистського мітингу виступав на підтримку незаконної анексії Криму та війни проти України. Також він неодноразово схвалював повномасштабну воєнну агресію РФ.

В Україні Безруков внесений до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці, Машков ні.

Раніше європейські міністри культури домовилися підтримувати Україну у боротьбі з російською пропагандою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1765
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду