На вручення Нобелівської премії запросили послів РФ та Білорусі. МЗС обурилося

На вручення Нобелівської премії запросили послів РФ та Білорусі. МЗС обурилося

1 Вересня 2023
1313
1 Вересня 2023
15:39

На вручення Нобелівської премії запросили послів РФ та Білорусі. МЗС обурилося

1313
Олег Ніколенко: Доводити цінності гуманізму до Росії та Білорусі — сізіфова праця. Закликаємо підтримувати ізоляцію Росії та Білорусі, поки війна триває, а російське керівництво не покаране за свої злочини.
На вручення Нобелівської премії запросили послів РФ та Білорусі. МЗС обурилося
На вручення Нобелівської премії запросили послів РФ та Білорусі. МЗС обурилося

Нобелівський фонд оголосив про намір запросити дипломатів усіх держав, зокрема російських і білоруських, на бенкет до вручення Нобелівських премій цього року у Стокгольмі. Міністерство закордонних справ України різко засудило це рішення, зазначивши, що це підсилить відчуття безкарності Кремля, повідомляє «Європейська правда».

Речник українського МЗС Олег Ніколенко зазначив, що це рішення Нобелівський фонд пояснює бажанням напряму доводити свої цінності навіть тим державам, які їм протистоять.

Однак Ніколенко заявив, що «доводити цінності гуманізму до Росії та Білорусі — сізіфова праця, зусилля, які не призведуть до результату», а на подібне рішення у Кремлі відреагують лише «посиленням відчуття безкарності та новими злочинами».

«Найімовірніше, що в той день, коли російський посол сидітиме в гарному костюмі в Стокгольмському концерт-холі, російська армія скоюватиме чергові воєнні злочини на окупованих українських територіях, а російські ракети знищуватимуть чергові житлові квартали в українських містах», — написав речник МЗС.

Він відзначив, що торік Фундація Нобеля не запрошувала російських та білоруських послів у відповідь на російську агресію проти України. «І допоки вона триває, допоки мільйони українців страждають від неспровокованої війни, а російське керівництво не покаране за свої злочини, ми закликаємо організаційний комітет підтримувати міжнародні зусилля щодо ізоляції Росії та Білорусі», — підсумував Ніколенко.

Як відомо, п'ять із шести Нобелівських премій щороку вручають у Стокгольмі, а Нобелівська премія миру вручається в Осло, де відбуваються окремі урочистості. Цьогорічні лауреати будуть оголошені на початку жовтня, а святкові церемонії нагородження відбудуться 10 грудня — в річницю смерті Альфреда Нобеля.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду