Концерт російської оперної співачки Нетребко, який мав відбутися в Празі, скасували

Концерт російської оперної співачки Нетребко, який мав відбутися в Празі, скасували

18 Серпня 2023
1144
18 Серпня 2023
10:53

Концерт російської оперної співачки Нетребко, який мав відбутися в Празі, скасували

1144
Ініціатором виступила мерія столиці Чехії, в якій вважають такий концерт недоречним на тлі війни Росії проти України.
Концерт російської оперної співачки Нетребко, який мав відбутися в Празі, скасували
Концерт російської оперної співачки Нетребко, який мав відбутися в Празі, скасували

У столиці Чехії скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 16 жовтня. Про це повідомляє Radio Prague International з посиланням на заяву представників Муніципального дому, де мав відбутися виступ, та його організатор — концертне агентство Nachtigall Artists Management.

Проти виступу артистки, яка внесена до санкційного списку України, виступили всі партії коаліції празької мерії.

Агентство Nachtigall Artists Management повідомило 17 серпня про те, що домовилося з радою директорів Муніципального дому не проводити концерт, зважаючи на негативне ставлення з боку празьких політичних кіл та емоційно напружену атмосферу.

«Ніхто з учасників не згоден зі скасуванням концерту, але у зв'язку з обставинами, що поступово перетворили суто мистецький проєкт на політичну та соціальну полеміку, рада директорів і компанія Nachtigall Artists Management погодилися скасувати його», — йдеться в повідомленні.

Заступник мера столиці Чехії Їржі Поспішіл привітав скасування виступу Нетребко, який, на його думку, був би недоречним на тлі війни Росії проти України. «Це правильне рішення щодо нашого ключового партнера, який бореться за свою незалежність», — сказав він.

Альона Кунертова з агентства-організатора сказала, що скасування заходу відбулося за згоди обох сторін і що Нетребко пообіцяла не вимагати компенсації від Муніципального дому. Кунертова додала, що до менеджменту співачки також зверталися чеські групи, відомі організацією демонстрацій, яких «всі хотіли уникнути».

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що міська влада Праги має намір звернутися до агентства Nachtigall Artists, яке організовує виступ пропутінської оперної співачки Анни Нетребко, з пропозицією скасувати її концерт.

Нетребко упродовж багатьох років мешкає в Австрії, але в минулому була довіреною особою Путіна на президентських виборах, а також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні, пожертвувавши лідеру сепаратистів Олегу Царьову мільйон рублів.

Після початку російського військового вторгнення в Україну в лютому минулого року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході. Приблизно через місяць після початку війни Нетребко публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

У липні 2022 року концерт Анни Нетребко скасували в німецькому Штутгарті без можливості перенесення дати. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку. На початку серпня 2023 року, за повідомленням The New York Times, російська оперна співачка подала позов до Окружного суду США на Мангеттені проти Метрополітен-опери, звинувативши театр у дискримінації, наклепі та порушенні контракту. 

Фото: dpa / picture alliance

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду