Українських активістів у Німеччині переслідують через критику російської оперної співачки Анни Нетребко

Українських активістів у Німеччині переслідують через критику російської оперної співачки Анни Нетребко

11 Січня 2024
32973
11 Січня 2024
17:57

Українських активістів у Німеччині переслідують через критику російської оперної співачки Анни Нетребко

32973
За словами команди українських активістів у Німеччині INFRA Катерини Плаксій і Дмитра Півоварова, проти них позивається прихильник пропутінської співачки, диригент Мікаель Гюттлер.
Українських активістів у Німеччині переслідують через критику російської оперної співачки Анни Нетребко
Українських активістів у Німеччині переслідують через критику російської оперної співачки Анни Нетребко

Німецький диригент Мікаель Гюттлер позивається в суді до українських активістів, намагаючись заборонити їм критичні висловлювання стосовно пропутінської оперної співачки Анни Нетребко. Про це в етері «Громадського радіо» розповіли представники української громади Баварії, команди українських активістів у Німеччині INFRA Катерина Плаксій і Дмитро Півоваров.

Як зазначила Катерина Плаксій, оперну співачку в Німеччині підтримують, зокрема, Мікаель Гюттлер, який є постійним гостьовим диригентом Маріїнського театру в Росії, та його дружина, очільниця російського культурного центру в Оффенбурзі Алеся Шаповалова. Раніше німецький диригент, зокрема, казав, що «українська культурна політика спрямована проти російської культури і мови, це ганьба».

«Тут слід зазначити, що суд дозволив нам офіційно стверджувати, що висловлювання пана Гюттлера співзвучні російській пропаганді. Думаю, що це дуже добре про нього говорить», — сказав Півоваров і додав, що Мікаель Гюттлер від літа 2023 року через суди переслідує організаторів протестів проти Нетребко.

«Спочатку під удар потрапив австрійський журналіст, який про ці протести писав. Потім пан Гюттлер став позиватися до активістів, і Катерина стала третьою активісткою, яка отримала позов від нього.

В усіх випадках причина позову досить формальна — якийсь вислів у Facebook. На нашу думку, це позови з метою "закрити рота". Вимога Гюттлера — заборонити нам певні фрази, що, звісно, загрожує свободі слова. Також мета цих позовів полягає у дискредитації протестів і представленні активістів як купки маргіналів. Він, власне, висловлює це у суді, хоча в акціях брали участь тисячі людей, їх підтримали посольства, консульства, інтелектуали, відомі особистості тощо», — розповів представник української громади в Баварії.

Він додав, що активісти йдуть до суду, адже не можуть дозволити, щоб їм заборонили висловлюватися на тему пропаганди.

Нагадаємо, російська оперна співачка Анна Нетребко з 2006-го також є громадянкою Австрії, живе у Відні. В Україні вона перебуває під санкціями. Раніше співачка була довіреною особою російського диктатора Володимира Путіна на виборах та отримувала від нього нагороди.

У 2014 році Нетребко підтримувала терористичні угруповання «Л/ДНР», зробила велику пожертву на оперний театр у Донецьку, а також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні, пожертвувавши їхньому лідеру Олегу Царьову мільйон рублів.

Після початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну концерти Нетребко почали бойкотувати на Заході. Приблизно через місяць після початку вторгнення вона публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

У липні 2022 року концерт Анни Нетребко скасували в німецькому Штутгарті без можливості перенесення дати, а перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку. На початку серпня 2023 року співачка подала позов проти Метрополітен-опери, звинувативши театр у дискримінації, наклепі та порушенні контракту. 

Згодом заплановані концерти Нетребко були скасовані у Празі й Таллінні.

У вересні стало відомо, що російська оперна співачка виступить у Державному оперному театрі Німеччини попри те, що петиція проти її виступу набрала майже 30 тисяч підписів. Керівництво театру тоді висловлювало думку, що Нетребко нібито дистанціювалася від російської влади.

На світлині — активісти на проукраїнській акції в Німеччині

Фото: Дмитро Півоваров

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32973
Читайте також
Коментарі
30
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Радіослухач
193 дн. тому
Хтось зрозумів, за що саме (конкретно) диригент подав позов проти Півоварова та Плаксій? Чому вони не можуть процитувати кілька речень з позову? Вони намагаються пояснити мотивацію пана диригента (тільки на їх думку, яка може бути хибною або навмисно спотвореною), але так і не вказують конкретних деталей щодо змісту позову. З точки зору стороннього спостерігача, це може створювати враження намагання утаїти важливу інформацію. Очевидно, що надається лише часткова інформація, що може викликати сумніви та підозри. Якщо активіст порушив закон, він також повинен нести відповідальність за це. Жодні привілеї не повинні використовуватися для ухилення від правового покарання. За змістом тексту можна зрозуміти, що судовий процес вже пройшов, і Плаксій його програла. Тепер вона виражає намір подати апеляцію.
Аладін
193 дн. тому
Півоваров не розказував, що коли його Катрусі по морді дали, то він стояв поруч як 2 метровий жираф і її не захистив?
Чарівна фея
194 дн. тому
На що вони збирають кошти? Щоб того Міхаеля провчити чи замочити?
Галина
194 дн. тому
Это Пивоваров, у которого Фишер санитаркой подрабатывает? Звёздная парочка. Но и Фишер уже, кажется, поняла, что он женщинами не интересуется. У него теперь на Гютлера стоит
Галина
194 дн. тому
Это Пивоваров, у которого Фишер санитаркой подрабатывает? Звёздная парочка. Но и Фишер уже, кажется, поняла, что он женщинами не интересуется. У него теперь на Гютлера стоит
Веталь
194 дн. тому
Ебать, собрались дауни в чате. Нихера не понимаю.
СлаваЗСУ
194 дн. тому
Катерина, а Ваша кончіта вурст активна чи пасивна? Його за це ніхто не переслідує?
Анна Нетребко
194 дн. тому
Люди, что вы делаете?! Зачем вы топите моих друзей - моего любимого дирижера и его писательницу жену ? Они невиноватые и я невиноватая. Мне просто флаг в руки всунули
Anna Netrebko
194 дн. тому
Как вы мне уже все надоели. Слава России и моему другу в Германии Михаелю Гитлеру!
Плаксій
194 дн. тому
У вас є совість? Не поливайте мою бубочку брудом
Півоваров
194 дн. тому
Півоваров (який НІК копіє), йди до каси рублі отримувати
Півоваров
194 дн. тому
Так-так. "СлаваЗСУ" - ти виходь з чату. Усі інші читачи не забувайте про головне - переказуйте мені гроші. Та поширюйте це повідомлення. Може ще хтось додасть грошенят. Я не нетхую жодною копійкою (але все ж таки краще у евро). За ці гроші я покажу дулю усім пропутинцям (якщо грошей буде досталь, то і дупу можу показати). А коли всіх диригентів у Німеччині поборемо, то може і в Україну повернусь. Але це після скасування мобілізації, бо зараз трохи страшно, що меня такого здорового та вумного до армії заберуть. Не для цього мама квітку ростила :-) Величезна подяка зазделегідь всім тим, хто перерахував від 10 евро та більше!
СлаваЗСУ
194 дн. тому
Хтось знов скопіював мій нікнейм. Цю нісенітницю про Півоварова пишуть якісь хворі люди щоб усих збити з пантелику. Офіційно заявляю: я виходжу з цього чату тому що це бруд та брехня. Гюттлер вже поданий до Миротворця, там вже є його подруга Нетребко. Нехай цим компетентні служби займаються! СЛАВА УКРАЇНІ!
СлаваЗСУ
194 дн. тому
Півоваров вже образно кажучи обісрався і дав задню. Виявляється його за Нетребко ніхто не переслідує! То начебто журналісти споплюжили його слова. Чи сам збрехав? Але він нічого виправляти не збирається, бо ЙОГО це не утискає :-) Наївні люди, хто не вважає, що це не було задумано з самого початку - оббрехати чужими "вустами". ------------------------- Дивись Facebook Anna Shtadler 14.01.2024 Пане Дмитре, напишіть Детектору листа із зауваженнями, гадаю, що все не пізно ще виправити. Dmytro Pivovarov 14.01.2024 Anna Shtadler це не багато дасть, бо вже купа ЗМІ скопіювала. І, врешті, мене це ніяк не утискає. Я перестрахувався лише від осіб, що раді судитися за будь-який вираз, бо їхня ізранена честь і спаплюжена гідність страждають від кожної неточності.
СлаваЗСУ
194 дн. тому
Ха-ха. Клон Півоварова детектед :)) Скопіював мій нікнейм. Мабуть дуже лащий до грошей. Збираємо активніше! Може йому ще кредит за квартиру сплачувати чи ще якісь важливі видатки.
СлаваЗСУ
194 дн. тому
Друзі, мені зараз стало соромно. Те що я писав знизу, це було завдання від диригента Гютлера, який просив цей текст тут написати. Нажаль я вже не можу це видалити. Кажу тільки СЛАВА ЗСУ та СЛАВА УКРАЇНІ!
СлаваЗСУ
194 дн. тому
Друзі, звідки стільки агресії до написаного? Хто хоче допомогти родині Півоварових - цього ніхто не забороняє. Ніякій родині не завадять кілька тисяч чи навіть десятки тисяч евро. А для німецької родини то вже й не такі великі гроші. Скидайтесь. Звичайно, на ці гроші можно було б купити кілька дронів та вдарити по загарбникам. Але кожен має право витрачати свої гроші на свій смак. Що саме хоче Півоваров з цима грошима? Чи може він опубліковати (без прізвищ) вирок суду, проти якого він з дружиною хоче позиватися? Бо навіть з роз'яснень Півоварова зрозуміло, що протести проти Нетребко не заборонені, їх можно продовжувати. Вочевидь заборонили ображати пана Гюттлера чи ще когось. Це ж що треба мати в голові, щоб замість допомоги у війні спрямовувати гроші на образи якихось інших людей? Саме на образи, оскільки критика та розголос інформації не заборонені. Протести та заклики до бойкоту Нетребко також не заборонені.
Віктор
194 дн. тому
томуПан Гюттлєр надалі продовжує підтримувати путінську певічку нетребко. Ще й пише про це гордо у газеті, яка виходить Дрездені у колишній НДР. ???? Sächsische Zeitung 2.1.2024
Віктор
194 дн. тому
Пан Гюттлєр надалі продовжує підтримувати путінську певічку нетребко. Ще й пише про це гордо у газеті, яка виходить Дрездені у колишній НДР. ???? Sächsische Zeitung 2.1.2023
Киянка
195 дн. тому
Що це за така істота, яка переслідує активістів та бреше разом зі своєю жінкою? Це правда, що її колишній чоловік працював на ФСБ?
Ральф
195 дн. тому
Цей Гютлєр обʼєднався з «хорошими» росіянами та намагається за допомогою брехні та наклепу проштовхнути на Захід пропутлерівських співаків. Але те що працювало у НДР, де він народився, вже не працює у західному світі. Ганьба!
Фаріон
195 дн. тому
Істото ти невиліковна, відчепись від професорів та доцентів в Німеччині, якщо не хочеш мати діло зі мною.
Пташка
195 дн. тому
Що то за родич такий у фюрера Гютлера, який переслідує активістів? Фу, огидна істота
Mиротворець
195 дн. тому
Як добре, що пан Гютлєр навчився користуватися гугл тоанслейтером і підписався іменем ЗСУ. Потворо рашистська, тобі до ЗСУ як до неба рачки. Лежи далі Нетребко дупу, а рота тобі не вдасться активістам закрити.
STASI
195 дн. тому
Такий коментар (Слава ЗСУ) міг написати тільки пан Гютлєр особисто. Брехлива істота. Треба занести його у я Миротворець. Почекай, пан диригент
СлаваЗСУ
195 дн. тому
Які логічні висновки можно зробити з його заяви та інтерв'ю? 1. Плаксій (чи Півоваров, чи обидва) публіковали у Німеччині вислови, які ображають чест та гідність інших осіб. Протести проти Нетребко тут взагалі нідочого. 2. Ображена(і) особа(и) подали на них за це в суд, та виграли в суді 3. Суд заборонив Плаксій(Півоварову) подібні образи 4. Півоваров та Плаксій оголосили збір на адвокатів, щоб скасувати це рішення Півоваров та Плаксій - заможні жителі Німеччини. Науковці, які працюють в Університеті, заробляють приблизно по 6 тис. евро на місяць. Тобто дохід їх родини може складати близько 12 тис. евро на місяць. І вони оголощують збір на власні потреби??? Не на ЗСУ, на на допомогу Україні, а на власні забаганки. Бо програли суд, за те ще робили якісь погані вислови. Чи це не цькування з їх боку інших осіб? Це ж що виходить, що саме ці "активісти" цькують інших бюргерів? І хочуть зібрати гроші на це з українців, бо програли у суді? Це просто якесь блюзнірство.
СлаваЗСУ
195 дн. тому
Цей Півоваров вже визнав, що журналісти перекрутили його слова. Ось його заява від 12.01.2024 "Dmytro Pivovarov is with Kateryna Plaksiy and 43 others Шановне панство! Так як наше вчорашнє інтервʼю почали цитувати інші українські ЗМІ і робити певні заяви з посиланням на нас, я маю застерегти від надто вільної інтерпретації. Ми не несемо відповідальності за частковий і викривлений переказ інтервʼю. Щодо статті, яку мені довелось читати, я маю наступні уточнення: 1. Пан Гюттлер позивається через висловлювання, які на його думку зачіпають його честь і гідність, а не Нетребко. 2. На нашу думку ці позови ставлять під загрозу і дискредитують наші акції проти Нетребко. 3. Ми не стверджуємо нічого стосовно мотивації і мотивів пана Гюттлера. Всі інтерпретації ми залишаємо на розсуд читачів і журналістів. 4. Суд визнав, що це є законним і дозволеним виразом, що певні висловлювання пана Гюттлєра співзвучні російській пропаганді. 5. Пан Гюттлер стверджує, що Анну Нетребко та його особисто переслідує невелика купка агресивних активістів. На нашу думку це спроба представити нас маргіналами." Які логічні висновки можно зробити з його заяви та інтерв'ю? 1. Плаксій (чи Півоваров, чи обидва) публіковали у Німеччині вислови, які ображають чест та гідність інших осіб. Протести проти Нетребко тут взагалі нідочого. 2. Ображена(і) особа(и) подали на них за це в суд, та виграли в суді 3. Суд заборонив Плаксій(Півоварову) подібні образи 4. Півоваров та Плаксій оголосили збір на адвокатів, щоб скасувати це рішення Півоваров та Плаксій - заможні жителі Німеччини. Науковці, які працюють в Університеті, заробляють приблизно по 6 тис. евро на місяць. Тобто дохід їх родини може складати близько 12 тис. евро на місяць. І вони оголощують збір на власні потреби??? Не на ЗСУ, на на допомогу Україні, а на власні забаганки. Бо програли суд, за те ще робили якісь погані вислови. Чи це не цькування з їх боку інших осіб? Це ж що виходить, що саме ці "активісти" цькують інших бюргерів? І хочуть зібрати гроші на це з українців, бо програли у суді? Це просто якесь блюзнірство.
СлаваЗСУ
195 дн. тому
Цей Півоваров вже визнав, що журналісти перекрутили його слова. Ось його заява від 12.01.2024 "Dmytro Pivovarov is with Kateryna Plaksiy and 43 others Шановне панство! Так як наше вчорашнє інтервʼю почали цитувати інші українські ЗМІ і робити певні заяви з посиланням на нас, я маю застерегти від надто вільної інтерпретації. Ми не несемо відповідальності за частковий і викривлений переказ інтервʼю. Щодо статті, яку мені довелось читати, я маю наступні уточнення: 1. Пан Гюттлер позивається через висловлювання, які на його думку зачіпають його честь і гідність, а не Нетребко. 2. На нашу думку ці позови ставлять під загрозу і дискредитують наші акції проти Нетребко. 3. Ми не стверджуємо нічого стосовно мотивації і мотивів пана Гюттлера. Всі інтерпретації ми залишаємо на розсуд читачів і журналістів. 4. Суд визнав, що це є законним і дозволеним виразом, що певні висловлювання пана Гюттлєра співзвучні російській пропаганді. 5. Пан Гюттлер стверджує, що Анну Нетребко та його особисто переслідує невелика купка агресивних активістів. На нашу думку це спроба представити нас маргіналами." Які логічні висновки можно зробити з його заяви та інтерв'ю? 1. Плаксій (чи Півоваров, чи обидва) публіковали у Німеччині вислови, які ображають чест та гідність інших осіб. Протести проти Нетребко тут взагалі нідочого. 2. Ображена(і) особа(и) подали на них за це в суд, та виграли в суді 3. Суд заборонив Плаксій(Півоварову) подібні образи 4. Півоваров та Плаксій оголосили збір на адвокатів, щоб скасувати це рішення Півоваров та Плаксій - заможні жителі Німеччини. Науковці, які працюють в Університеті, заробляють приблизно по 6 тис. евро на місяць. Тобто дохід їх родини може складати близько 12 тис. евро на місяць. І вони оголощують збір на власні потреби??? Не на ЗСУ, на на допомогу Україні, а на власні забаганки. Бо програли суд, за те ще робили якісь погані вислови. Чи це не цькування з їх боку інших осіб? Це ж що виходить, що саме ці "активісти" цькують інших бюргерів? І хочуть зібрати гроші на це з українців, бо програли у суді? Це просто якесь блюзнірство.
Pavlo
196 дн. тому
"коментатору" вище: ти касапський довб@йоб, рабам тут слова не давали.
Ігор
197 дн. тому
Тобто замість того щоб йти працювати вони отримують допомогу і бігають стрибають з протестами. То от чому кажуть що тільки 20% працює у ФРН. Ледачі трутні які звикли до тактики Божого народу жити за рахунок інших.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду