Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформполітики

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформполітики

4 Червня 2020
3898
4 Червня 2020
11:55

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформполітики

3898
Він уже склав присягу.
Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформполітики
Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформполітики

Верховна Рада України 4 червня 2020 року підтримала призначення Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. Постанову про його призначення голосували за скороченою процедурою (нардепи не мали змоги поставити питання кандидату). Її підтримали 263 народні депутати.

Серед пріоритетів та викликів на посаді пан Ткаченко назвав – відновити та посилити фінансування культури та креативних галузей, завершити реструктуризацію міністерства, формування агентств та провести аудит. Крім того, він вважає, що на підтримку культури та туризму варто спрямувати 3-4 мільярди гривень.  

Олександр Ткаченко не голосував за цю постанову, адже це конфлікт інтересів. 

Пана Ткаченка також звільнили з посади народного депутата. За це проголосували 299 нардепів.

Нагадаємо, 1 червня фракція «Слуга народу» підтримала кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики.

На брифінгу він розповів про свої перші плани на посаді міністра: запустити роботу нових державних агентств у сфері культури, розблокувати фінансування культурної сфери з державного бюджету, провести в Раді законопроєкт №3377 про підтримку культури і креативних індустрій.

Олександр Ткаченко запропонував на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики кандидатуру свого заступника в комітеті Микити Потураєва.

3 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про призначення Олександра Ткаченка міністром культури. Того ж дня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів підтримав кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. Утрималися представники фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В’ятрович.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3898
Читайте також
18.06.2020 11:25
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 706
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Єврекультура
1394 дн. тому
Пережили Табачника тепер от знову доведеться " перетірпити" Ткаченка призначеного бо друг-кум президента. А все через нерозбірливість в альтернативі Порошенку, який не посадив нікого хто розстріляв і бітами забив більше 100-а українців у Києві на протестах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду