Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення  підшукати йому заміну

Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення підшукати йому заміну

21 Липня 2023
11689
21 Липня 2023
04:31

Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення підшукати йому заміну

11689
Вдень 20 липня Ткаченко йти з посади не збирався. Через півтори години після звернення Зеленського повідомив, що написав заяву про відставку ще ввечері.
Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення  підшукати йому заміну
Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення  підшукати йому заміну

Увечері 20 липня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав прем’єр-міністру заяву про відставку. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Ткаченко зазначив, що подав у відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Він висловив свою «принципову позицію проти інших», зауваживши, що «і приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони», оскільки «культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів».

Натомість вдень 20 липня в інтерв’ю «Радіо Свобода» Ткаченко заявив, що не має наміру йти з посади. На запитання журналістки, чи не збирається він у відставку, міністр культури відповів «ні».

Примітно, що ввечері 20 липня Ткаченко не повідомляв у соцмережах про те, що «приніс» прем’єр-міністру заяву. Його допис у телеграм-каналі з'явився лише через півтори години після вечірнього звернення президента, у якому Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики. У дописі Ткаченко дав зрозуміти, що спочатку він подав у відставку, і «лише потім здивувався заявою президента щодо цього питання».

У вечірньому зверненні Зеленський якраз акцентував на питанні розподілу бюджетних коштів. Він наголосив, що під час війни «максимум державних ресурсів має йти на оборону»,  а кожен проєкт, зокрема й у сфері культури, «який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів».

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року.

11 листопада 2021 року Ткаченко офіційно повідомляв, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики. Причиною відставки він називав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році. Згодом Олександр Ткаченко зазначив, що не передумав іти у відставку, але «веде переговори», однак врешті залишився на посаді.

У 2008–2019 роках Олександр Ткаченко очолював «1+1 media». У 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний депутатом Верховної Ради за списком партії «Слуга народу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11689
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
287 дн. тому
Культура 95 вже давно розвинена і захищена. Країна Баг потребує негайних реформ, а ні руху в минуле. 5 років розпилу - досить!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду