Вийшов трейлер документального фільму «День Незалежності» Володимира Тихого

Вийшов трейлер документального фільму «День Незалежності» Володимира Тихого

19 Липня 2023
1355
19 Липня 2023
16:15

Вийшов трейлер документального фільму «День Незалежності» Володимира Тихого

1355
Стрічка, яка розповідає про те, як українці відзначали 31-шу річницю відновлення державності країни, буде у прокаті з 24 серпня.
Вийшов трейлер документального фільму «День Незалежності» Володимира Тихого
Вийшов трейлер документального фільму «День Незалежності» Володимира Тихого

Вийшов офіційний трейлер фільму «День Незалежності» режисера Володимира Тихого, повідомила нашу редакцію пресрелізом компанія-дистриб’ютор «Артхаус Трафік».

Дія фільму відбувається протягом одного дня — 24 серпня 2022 року. Тоді українці святкували 31-шу річницю відновлення незалежності країни та вже протягом пів року протистояли повномасштабному вторгненню росіян.

Як прожили той День Незалежності працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, відповідальні за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжні» патрульні з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовик ЗСУ, 14-річна прибиральниця пабу в Харкові, художниця з Києва та народний депутат, який стояв біля витоків проголошення незалежності України, — про все це і не тільки можна дізнатися з фільму.

Своєрідний документальний фільм-портрет України та українців знімали одночасно в різних куточках країни. Загалом у фільмуванні взяли участь 11 кінооператорів. Також у стрічці використані кадри 1991 року (з першим внесенням до сесійної зали Верховної Ради українського прапора), які зняв один із героїв — Ярослав Кендзьор.

«День Незалежності» — друга робота Володимира Тихого за час повномасштабного російського вторгнення і певною мірою продовження фільму «День українського добровольця», який здобув нагороди Варшавського міжнародного кінофестивалю та Sheffield Doc/Fest і став першою українською стрічкою, показаною на BBC.

Стрічку «День Незалежності» створили кінооб’єднання «Вавилон’13» у копродукції з Cineo Studio та Black Photon (Польща) за підтримки Польського кіноінституту.

Світова прем'єра «Дня Незалежності» відбулася в національному конкурсі фестивалю Docudays UA цього року. Також картина представлена в національному конкурсі Одеського міжнародного кінофестивалю, який триватиме 19—26 серпня.

Кінорежисер, сценарист і продюсер Володимир Тихий (народився 25 лютого 1970-го у Червонограді Львівської області) — один із творців кіномистецьких проєктів  «Мудаки. Арабески»  й «Україно, Good bye!», співзасновник кінооб’єднання «Вавилон’13». Серед найвідоміших документальних фільмів — «Євромайдан. Чорновий монтаж» (2014), «Сильніше, ніж зброя» (2014) та «Бранці» (2016), серед ігрових повнометражних — «Зелена кофта» (2013) та «Брама» (2017).

Читайте також:

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що протягом цього літа в прокат вийдуть три документальні стрічки українських режисерів, що брали участь у конкурсній програмі цьогорічного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Йдеться про «Залізні метелики» Романа Любого, «День Незалежності» Володимира Тихого та «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова.

Фото: кадр із фільму «День Незалежності»/ «Артхаус Трафік»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду