Вийшов тизер скринлайфу режисерки Єви Стрєльнікової «Лишайся онлайн»

Вийшов тизер скринлайфу режисерки Єви Стрєльнікової «Лишайся онлайн»

23 Жовтня 2023
1051
23 Жовтня 2023
19:00

Вийшов тизер скринлайфу режисерки Єви Стрєльнікової «Лишайся онлайн»

1051
З 28 березня 2024 року стрічка стартує в національному прокаті.
Вийшов тизер скринлайфу режисерки Єви Стрєльнікової «Лишайся онлайн»
Вийшов тизер скринлайфу режисерки Єви Стрєльнікової «Лишайся онлайн»

У мережі з’явився тизер фільму «Лишайся онлайн» режисерки Єви Стрєльнікової про вміння українців гуртуватися, попри страх і невідомість. У кінопрокат стрічка вийде з 28 березня 2024 року. Про це повідомила пресслужба Film.ua.

Картина була створена під час повномасштабного вторгнення за кошти приватних інвесторів. У форматі скринлайфу автори розповідають про російсько-українську війну в умовах диджиталізованого світу, де є місце людським переживанням та емоціям.

Сюжет розгортається навколо волонтерки з Києва Лізи, до якої одного дня потрапляє один із ноутбуків, які пожертвували пересічні українці на підтримку військових. Їй надходить загадковий відеодзвінок від хлопчика, який розшукує свого батька, попереднього власника ноутбука, що зник під час вторгнення російської армії в Бучу. Вона погоджується допомогти, однак це рішення зрештою змусить її ризикувати життям власних близьких.

«Фільм — це теж інструмент боротьби. І якщо в ньому є та правдивість, яка чіпляє, якщо в цю історію є віра, до цього героя виникає любов, то значить цей фільм має вплив. Який так нам потрібен там, де втомилися від війни і хочуть забути про неї. Я думаю, що саме на часі нагадати їм про нас», — сказала режисерка та співсценаристка Єва Стрєльнікова.

У Film.ua зазначили, що продюсер та співсценарист Антон Скрипець обрав для реалізації фільму саме формат скринлайфу, оскільки він допомагає посилити «ефект присутності» та побудувати емоційний «місток» між персонажами і глядачем.

Виробниками стрічки є Mamas Production, AMO Pictures та ОУП. Дистрибуцією в Україні займається Film.ua Distribution.

Зазначимо, що світова премʼєра стрічки відбулася в липні цього року на міжнародному кінофестивалі Fantasia в Монреалі. Квентін Тарантіно називає цей захід «кращим жанровим фестивалем у Північній Америці». У фіналі «Лишайся онлайн» здобув одну з головних нагород — «Найкращий художній фільм-дебют».

Національна ж премʼєра стрічки відбудеться 25 жовтня на 52-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість». Стрічка змагатиметься за перемогу в міжнародному повнометражному конкурсі. Повторний показ заплановано 28 жовтня.  

Кадр з фільму «Лишайся онлайн»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1051
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду