Вийшов чотирисерійний фільм про роботу ССО в Бахмуті «Фортеця»

Вийшов чотирисерійний фільм про роботу ССО в Бахмуті «Фортеця»

31 Серпня 2023
863
31 Серпня 2023
16:55

Вийшов чотирисерійний фільм про роботу ССО в Бахмуті «Фортеця»

863
У центрі фільму, знятого журналістами Військового телебачення, — життя військових та цивільних у місті.
Вийшов чотирисерійний фільм про роботу ССО в Бахмуті «Фортеця»
Вийшов чотирисерійний фільм про роботу ССО в Бахмуті «Фортеця»

Усі чотири серії документальної стрічки «Фортеця» про роботу Сил спеціальних операцій у Бахмуті стали доступними для перегляду онлайн. 

Її автори — журналісти Військового телебачення України Олександр Соловій і Єгор Трошкін, які у березні 2023 року відправилися в місто Бахмут разом із військовослужбовцями (групою Лева) Сил спеціальних операцій. Там вони провели десять днів, протягом яких фіксували щоденний побут і бойову роботу спецпризначенців.

Яким було і як жило місто у березні–квітні 2023 року? Як працюють ССО в умовах міських боїв? Якою ціною українським захисникам вдавалося тримати Бахмут та для чого це було потрібно? Про все це розповідається у «Фортеці».

Подивитися всі чотири частини документальної стрічки «Фортеця» можна на ютуб-каналі ССО України. 

Перша частина під назвою «Доброго ранку, Бахмуте!» розповідає про заїзд до міста «дорогою смерті», першу ніч у Бахмуті, роботу аеророзвідників та планування роботи на наступні дні.

У другій серії — «”Навалюєм”. 60 мм міномет і MK19» — показана робота мінометних розрахунків групи ССО.

Третя частина фільму з назвою «Полює снайпер» присвячена снайперській роботі групи ССО.

Четверта, остання, частина — «У нас триста!» — про те, в яких умовах та якою ціною українським захисникам вдалося утримувати місто у березні–квітні 2023 року.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що команда Сил територіальної оборони Збройних сил України зняла документальний фільм «По той бік миру». Стрічка створена на основі зйомок, які відбувались у Бучанському районі Київщини від самого початку широкомасштабного російського вторгнення.

Також ми писали про прем’єру британського документального фільму «Східний фронт: Терор і катування в Україні», яка відбулась нещодавно у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
863
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду