Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність

Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність

29 Червня 2023
948
29 Червня 2023
19:24

Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність

948
З огляду на це 29 червня Держкіно подало клопотання про закриття справи щодо «Довженко-Центру». Натомість його гендиректорка Олена Гончарук вважає, що «швидше за все, там на столі лежить вже новий наказ» про реорганізацію.
Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність
Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність

Державне агентство України з питань кіно опублікувало заяву про те, що наказ щодо реорганізації «Довженко-Центру» втратив чинність. 

«Наказ від 05.08.2022 р. №100 "Про реорганізацію державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" не встановлював загальні правила поведінки й був розрахований на одноразове застосування. Зокрема, ним були встановлені певні строки, які стосувалися вчинення конкретних дій та були розраховані на персональне (індивідуальне) застосування», — йдеться в заяві.

Окрім цього, як зазначили в агентстві, наказ визнали недійсним також через заплановане на 2023 рік створення Державного фонду фільмів.

Як повідомила кореспондентка Суспільного, 29 червня у Господарському райсуді Держкіно подало клопотання про закриття справи щодо «Довженко-Центру» з огляду на закінчення строків виконання наказу про реорганізацію.

Водночас гендиректорка «Довженко-Центру» Олена Гончарук вважає, що це клопотання нічого не значить, бо «швидше за все, там на столі лежить вже новий наказ» про реорганізацію.

Розгляд справи перенесли на 11 липня 17:00.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що юридична компанія Axon Partners подала до суду позов із вимогою до Державного агентства України з питань кіно укласти контракт із Оленою Гончарук як із переможницею конкурсу на посаду генерального директора «Довженко-Центру».

6 лютого 2023 року відбулося засідання конкурсної комісії, яка обрала керівника державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка». Переможницею конкурсу стала Олена Гончарук.

За законом, підписання контракту з Гончарук мало відбутися протягом двох місяців після оголошення конкурсу, тобто до 21 лютого 2023 року.

22 лютого стало відомо, що Державне агентство з питань кіно не підписало контракт з переможницею конкурсу на посаду гендиректора «Довженко-Центру» Оленою Гончарук.

Крім цього, ми повідомляли, що 22 червня Урядовий комітет з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики планував розглянути проєкт Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку кіно в Україні на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації».

У відповідь на це професійна спільнота виступила зі зверненням до віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Представники кіноспільноти звертали увагу урядовиці, що «Стратегія розвитку кіно в Україні на період до 2027 року» не була обговорена з громадськістю, що є порушенням.

Фото: «Суспільне Культура»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
948
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду