detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
29.06.2023 19:24
Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність
Держкіно заявило, що наказ про реорганізацію «Довженко-Центру» втратив чинність
З огляду на це 29 червня Держкіно подало клопотання про закриття справи щодо «Довженко-Центру». Натомість його гендиректорка Олена Гончарук вважає, що «швидше за все, там на столі лежить вже новий наказ» про реорганізацію.

Державне агентство України з питань кіно опублікувало заяву про те, що наказ щодо реорганізації «Довженко-Центру» втратив чинність. 

«Наказ від 05.08.2022 р. №100 "Про реорганізацію державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" не встановлював загальні правила поведінки й був розрахований на одноразове застосування. Зокрема, ним були встановлені певні строки, які стосувалися вчинення конкретних дій та були розраховані на персональне (індивідуальне) застосування», — йдеться в заяві.

Окрім цього, як зазначили в агентстві, наказ визнали недійсним також через заплановане на 2023 рік створення Державного фонду фільмів.

Як повідомила кореспондентка Суспільного, 29 червня у Господарському райсуді Держкіно подало клопотання про закриття справи щодо «Довженко-Центру» з огляду на закінчення строків виконання наказу про реорганізацію.

Водночас гендиректорка «Довженко-Центру» Олена Гончарук вважає, що це клопотання нічого не значить, бо «швидше за все, там на столі лежить вже новий наказ» про реорганізацію.

Розгляд справи перенесли на 11 липня 17:00.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що юридична компанія Axon Partners подала до суду позов із вимогою до Державного агентства України з питань кіно укласти контракт із Оленою Гончарук як із переможницею конкурсу на посаду генерального директора «Довженко-Центру».

6 лютого 2023 року відбулося засідання конкурсної комісії, яка обрала керівника державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка». Переможницею конкурсу стала Олена Гончарук.

За законом, підписання контракту з Гончарук мало відбутися протягом двох місяців після оголошення конкурсу, тобто до 21 лютого 2023 року.

22 лютого стало відомо, що Державне агентство з питань кіно не підписало контракт з переможницею конкурсу на посаду гендиректора «Довженко-Центру» Оленою Гончарук.

Крім цього, ми повідомляли, що 22 червня Урядовий комітет з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики планував розглянути проєкт Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку кіно в Україні на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації».

У відповідь на це професійна спільнота виступила зі зверненням до віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Представники кіноспільноти звертали увагу урядовиці, що «Стратегія розвитку кіно в Україні на період до 2027 року» не була обговорена з громадськістю, що є порушенням.

Фото: «Суспільне Культура»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY