Журналісти Bihus.info розвідали деталі про окупанта, який зізнавався в убивствах українських полонених

Журналісти Bihus.info розвідали деталі про окупанта, який зізнавався в убивствах українських полонених

28 Квітня 2023
2842
28 Квітня 2023
14:30

Журналісти Bihus.info розвідали деталі про окупанта, який зізнавався в убивствах українських полонених

2842
Російський військовий Євгеній Сучко добровільно пішов воювати, а раніше лежав у психіатричній лікарні. Він розповідав, що в дитинстві бачив, як його батько вбиває тварин, а дядько — людей.
Журналісти Bihus.info розвідали деталі про окупанта, який зізнавався в убивствах українських полонених
Журналісти Bihus.info розвідали деталі про окупанта, який зізнавався в убивствах українських полонених

Журналісти Bihus.info з'ясували деталі про російського військового Євгенія Сучка, який зізнавався в тому, що вбиває українських військовополонених після допитів.

Напередодні Служба безпеки України опублікувала перехоплену розмову російського окупанта з дівчиною. Під час розмови він розповів, що перерізає українським військовополоненим горло.

«Людину треба трохи зарізати. Але у мене це не вперше. Мені пох*й… Люди, які військовополонені... їх нам немає сенсу тримати. Ну, тому що всю інформацію з них випитуємо. Далі немає сенсу тримати. Їх треба утилізувати», — казав окупант.

Він у подробицях розповідав, як і чим потрібно перерізати горло, а також казав, що це доводиться робити вночі.

СБУ встановила, що чоловіком, який говорить на аудіозаписі, є Євгеній Сучко з Новгородської області Росії, 1995 року народження.

Журналісти Bihus.info з'ясували, що чоловік відслужив в армії ще в 2017–2018 роках, а восени 2022 року добровільно пішов воювати. Спершу пройшов навчання, а щонайменше з січня опинився на фронті у Харківській області.

Крім того, журналісти опублікували інші фрагменти телефонних розмов окупанта. За їхніми даними, Сучко регулярно телефонує матері, дружині Любі та коханці Альоні. Саме останній він розповідав про вбивства полонених.

Окупант казав дівчині, що йому легше вбити людину, ніж тварину. Також чоловік розповідав, як у дитинстві «батько вчив його вбивати», і згадував, як його змушували дивитися на вбивство власного собаки. Крім того, за словами чоловіка, він в дитинстві бачив, як його дядько вбивав інших людей.

Сучко також сказав, що перед тим, як пішов на війну, лежав у психіатричній лікарні.

Згадуючи про вбивства полонених, окупант намагався себе виправдати: він, мовляв, «полегшує життя закатованим українським бійцям», а також «молодим російським бійцям».

Дівчина відповідала, що «хоче пам'ятати Євгенія хорошим», тому просила більше їй не розповідати історій з війни.

Журналістка Bihus.info також сама телефонувала Євгену Сучку, його дружині та коханці, але вони кидали слухавку після запитань про вбивства.

Відзначимо, це не перші свідчення жорстоких убивств українських військовополонених російськими окупантами. 11 квітня 2023 року в соціальних мережах було поширено відео, на якому чоловіки з ознаками належності до російських окупантів відрізають голову людині, яку можна ідентифікувати як українського військового. CБУ розпочала досудове розслідування за фактом жорстокого вбивства українського полоненого.

Засновник російської правозахисної організації Gulagu.net Володимир Осєчкін заявив, що вбивство ймовірно українського військовополоненого, якому ще живому відрізали голову, скоїли бойовики російського угруповання «ПВК Вагнера». Раніше представники «ПВК Вагнера» вже двічі, у листопаді та лютому, публікували відео, як убивають кувалдою російських військових, котрі начебто добровільно здались в український полон.

Фото: Bihus.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду