Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі

Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі

29 Березня 2023
1927
29 Березня 2023
09:27

Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі

1927
Ним виявився командир штурмового авіаційного полку РФ Сергій Атрощенко, уродженець Овруча на Житомирщині.
Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі
Уродженець Овруча: InformNapalm ідентифікував офіцера РФ, який віддав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі

Проєкт InformNapalm спільно з українськими хакерами «Кібер Спротив» ідентифікував особу окупанта, який віддавав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі. Ним виявився полковник Сергій Атрощенко, уродженець міста Овруч на Житомирщині.

Російський воєнний злочинець є командиром військової частини №75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, який дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, що на березі Азовського моря.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко підтверджує, що ще в перші тижні повномасштабного вторгнення встановили, що літаки, які бомбардували драмтеатр, пологовий будинок і дитячу лікарню, злітали саме з Приморсько-Ахтарська.

В InformNapalm розповідають, що хакери контролювали листування Сергія Атрощенка протягом декількох місяців і «максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах сил оборони України».

Інформацію вони вирішили оприлюднити після того, як Атрощенко відмовився співпрацювати з розвідувальними структурами України. Крім того, додають, що Міжнародний кримінальний суд отримав матеріали для підготування ордеру на арешт Атрощенка.

InformNapalm спільно з хакерами «злили» велику кількість особистої інформації російського воєнного злочинця, зокрема адреси проживання, номери телефонів і електронні пошти. Деталі тут.

Сергій Валерійович Атрощенко народився.1981 року в Овручі Житомирської області. Потім жив у російському Липецьку, був прописаний у Воронежі та деякий час за місцем служби у смт. Гвардійське в окупованому Криму.

На даний час проживає у зйомній квартирі м. Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю РФ  за адресою, яку вдалося встановити завдяки документам про вакцинацію від COVID-19.

Хакери також отримали доступ до особистого кабінету Атрощенко на офіційному порталі Міністерства оборони РФ, з якого витягнули відомості по виплатах за період з лютого 2022 по січень 2023 року (переглянути витяг з відомості по грошовому забезпеченню можна у PDF).

Крім того, з поштових скриньок із загального значного обсягу листувань і чисельного спаму хакерам вдалося знайти та виокремити різні деталізовані списки пілотів, відомості, службові характеристики офіцерів, довідки, теоретичні та практичні розрахунки, які цікаві для розвідки.

Хакери також виявили і виклали один з «фотосюрпризів» у вигляді напівоголених фото, які дружина Атрощенка Лілія надсилала своєму чоловіку.

Вони зв’язалися з Лілією під виглядом одного з офіцерів 960-го полку, який очолює її чоловік, і домовились зробити новий «сюрприз» для офіцерів полку — «патріотичну» фотосесію їхніх дружин на аеродромі в парадних кітелях з медалями їх чоловіків.

«Лілія охоче підтримала пропозицію та все організувала. Це дозволило розвідати цілі та зібрати вкупу всіх дружин російських пілотів і як наслідок зібрати додаткові дані, які корисні для подальшої OSINT-розвідки», — пишуть журналісти.

InformNapalm анонсували також, що присвятять Сергію Атрощенку та його підлеглим й інші публікації.

Нагадаємо, раніше журналісти програми «Схеми» виявили, хто саме з російських військових чинив злочини, намагався завербувати місцеве населення і вишукував жертв для катівень під час окупації Балаклії на Харківщині.

Фото: InformNapalm

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1927
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду