detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
26.04.2023 17:15
Україна повернула 44 українці з російського полону
Україна повернула 44 українці з російського полону
Вдалося звільнити 42 військових та двох цивільних.

26 квітня додому з російського полону повернулися 44 українці. Серед них, зокрема, двоє цивільних. Про це повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. 

«До ЗСУ належать 19 звільнених, до ДПСУ — 11, ВМС — 7, НГУ — 2, ТрО — 3. Серед наших вояків шестеро офіцерів та 37 солдатів та сержантів. З полону повертаються також двоє чоловіків, чиї дружини були звільнені Координаційним штабом під час попередніх обмінів», — ідеться в повідомленні.

У штабі також розповіли, що звільнені військовослужбовці воювали в Маріуполі, на Донецькому, Херсонському, Харківському, Луганському та Сумському напрямках. Чимало із захисників поранені або мають сліди тортур.

Окрім цього, з полону звільнили військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував медичну допомогу. 

Станом на 26 квітня Україна вже повернула 2280 українців.

«У Координаційному штабі у взаємодії з Офісом Президента триває робота з підготовки наступних обмінів. Рекомендуємо дотримуватися режиму інформаційної тиші», — додали у відомстві.

Нагадаємо, 16 квітня, на Великдень, відбувся черговий великий обмін полоненими. У той день вдалося звільнити з російського полону 130 українських захисників. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у той день з полону звільнили 92 військовослужбовця Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими/телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY