20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»

20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»

18 Квітня 2023
1400
18 Квітня 2023
10:12

20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»

1400
Роботу над створенням кінотрилера із елементами містики розпочали ще у 2014 році і завершили незадовго до початку по повномасштабного вторгнення Росії.
20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»
20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»

Всеукраїнський прокат художнього фільму «Еґреґор» режисера Станіслава Капралова розпочнеться 20 квітня, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.  

У трилері із елементами містики йдеться про порятунок світу від глобальної катастрофи. Фільм розповідає історію про нью-йоркського детектива, який отримав зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з яким не спілкувався тривалий час. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство, а на його доньку полюють невідомі. Весь фільм глядач спостерігає за тим, чи зможе детектив врятувати світ від катастрофи та познайомитися із найбільшим секретом його власного життя.

У фільмі — інтернаціональний акторський склад: головні ролі виконали американський актор Омрі Роуз («Непокора», «Ліга справедливості») та українська актриса театру і кіно Олена Лавренюк («Dzidzio Контрабас», серіал «Кава з кардамоном»). Також у стрічці знялися Валерія Караман, партнерка Віллема Дефо і Роберта Паттінсона у фільмі «Маяк», та Анджей Зелінський, відомий своїми ролями в серіалі «Ватага» виробництва HBO і у фільмі «Піаніст» режисера Романа Поланскі.

У «Еґреґорі» глядачі побачать зірку польського кінематографа Данієля Ольбрихського, улюбленого актора режисерів Анджея Вайди, Кшиштофа Зануссі та Єжи Гоффмана. 

Фільм створили у копродукції компанії Solar Media Entertainment (Україна), Bow And Axe (Польща), FishCorb Films (США) за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Польського інституту кіно. У 2021 році «Еґреґор» став фільмом-закриттям Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Як писав «Детектор медіа», проєкт фільму «Егрегор» став одним із переможців 9-го пітчингу Держкіно. Раніше над фільмом працював Любомир Левицький, який мав стати його режисером. У 2015 році він повідомляв, що сценарій стрічки завершено й вона має вийти в 2016 році. У липні 2016 року проєкт фільму брав участь у пітчингу Одеського кінофестивалю. Зміна режисера відбулася через неможливість Любомира Левицького й надалі займатися проєктом. Цю зміну в квітні 2019 року погодила Рада з державної підтримки кінематографії.

Раніше творці стрічки повідомляли, що «Еґреґор» вийде в український прокат у березні 2022 року.

Наприкінці травня 2022-го стало відомо, що в боях за Україну загинув постановник піротехнічних трюків Олександр Суворов, який брав участь у створенні картини. «Еґреґор» став одним з останніх фільмів не лише для піротехніка Олександра Суворова, а й для актора Павла Лі, якого російські окупанти вбили в березні 2022-го, коли він допомагав евакуювати населення Ірпеня.

Фото: «Еґреґор» / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1400
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду