Фільм «Клондайк» виходить в український прокат

Фільм «Клондайк» виходить в український прокат

29 Жовтня 2022
1731
29 Жовтня 2022
10:00

Фільм «Клондайк» виходить в український прокат

1731
Стрічка змагається за номінацію на премію «Оскар» від України.
Фільм «Клондайк» виходить в український прокат
Фільм «Клондайк» виходить в український прокат

Із третього листопада в широкий український прокат виходить фільм-призер Санденса та Берлінале «Клондайк». Допрем’єрні покази стартують 2 листопада, повідомляє пресслужба «Артхаус Трафік», що виступає українським дистриб'ютором стрічки.

29 жовтня відбудеться допрем’єрний показ  у Львові у кінотеатрі «Планета кіно» (ТРЦ Форум). Фільм представить режисерка Марина Ер Горбач. Також благодійні покази фільму проведуть мережа кінотеатрів Multiplex у партнерстві з Благодійним фондом Сергія Притули. Всі отримані кошти з проданих квитків будуть передані фонду Притули.

За сюжетом, події фільму розгортаються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати навіть коли село захоплюють силовики. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак.

«Клондайк» — четверта повнометражна робота Марини Ер Горбач. Світова прем’єра стрічки відбулася на Санденсі — найбільшому фестивалі незалежного кіно в США, де вона здобула Приз за найкращу режисуру. Фільм також був представлений на Берлінському міжнародному кінофестивалі в програмі Panorama, де отримав Приз екуменічного журі та Приз глядацьких симпатій. Фільм має вже понад двадцять нагород міжнародних фестивалів в всьому світі.

Головну роль виконала акторка театру і кіно Оксана Черкашина. За роботу у фільмі  «Клондайк» її відзначили премією кінокритиків «Кіноколо». Раніше вона вже отримувала цю премію за роль у фільмі   «Погані дороги» (2020).

Також у стрічці «Клондайк» знімалися Сергій Шадрін («Чорний ворон») Олег Щербина («Черкаси», «І будуть люди»).

Рейтинг фільму на платформі IMDb становить 7,3, а на сайті Rotten Tomatoes — 96% зі здебільшого схвальними відгуками міжнародної преси (Variety, Screen International, RogerEbert.com, Cineuropa). Видання Vox віднесло «Клондайк» до переліку фільмів, які цього року стануть найпомітнішими подіями.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1731
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду