Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат 16 березня

Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат 16 березня

15 Березня 2023
1845
15 Березня 2023
20:54

Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат 16 березня

1845
Стрічка режисера Павла Пелешка та продюсера Юрка Іванишина охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів.
Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат 16 березня
Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат 16 березня

Документальна стрічка «Життя на межі», яка охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів, виходить у національний прокат з 16 березня. Про це повідомило Держкіно у фейсбуці.

Авторами фільму є українські ветерани — режисер Павло Пелешок та продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

«"Життя на межі" – фільм про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції Гідності до повномасштабної війни Росії проти України. Стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму "Зима у вогні" Павло та Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анжелеса на церемонію "Оскар". Будучи на війні з 2014 року – одразу після Революції Гідності, коли в Україні зародився рух спротиву, впродовж років ветерани боронять Україну від російської агресії та продовжують знімати свою реальність, таку далеку для іншого світу», — зазначили у Держкіно.

Напередодні у Києві відбувся допрем'єрний показ фільму, який відвідали українські військові, волонтери, громадські та культурні діячі. Серед них, зокрема, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, військовий капелан Сергій Дмитрієв, ветеран Олекса Сокіл, телеведучі Григорій Решетник, Оксана Гутцайт, актриса Олена Лавренюк, продюсер Олексій Гладушевський, журналіст Богдан Логвиненко, блогерка Олена Монова та інші.

Знімати стрічку розпочали у 2020 році.  Робота над стрічкою тривала 2,5 роки. Для створення стрічки автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів. Над проєктом працювали близько 20 людей команди UkrStream.tv — незалежного інтернет-каналу, співзасновниками якого є Пелешок та Іванишин.

Детальніше про фільм «Життя на межі» читайте у статті Андрія Кокотюхи.

Фото: кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1845
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду