Документальний фільм «Життя на межі»  про російсько-українську війну виходить у прокат

Документальний фільм «Життя на межі» про російсько-українську війну виходить у прокат

8 Лютого 2023
4857
8 Лютого 2023
09:59

Документальний фільм «Життя на межі» про російсько-українську війну виходить у прокат

4857
Попередній фільм авторів стрічки у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».
Документальний фільм «Життя на межі»  про російсько-українську війну виходить у прокат
Документальний фільм «Життя на межі»  про російсько-українську війну виходить у прокат

Документальний фільм «Життя на межі», який розповідає про російсько-українську війну від самого її початку у 2014 році, виходить у прокат, повідомляє The Village.

Авторами фільму є українські ветерани — режисер Павло Пелешок і продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

«Життя на межі» розповідає про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції гідності до повномасштабної війни Росії проти України.

Зокрема, стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму «Зима у вогні» Павло і Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анжелеса на церемонію «Оскар». В той час як в Україні третій рік триває війна, у Лос-Анджелесі люди відпочивають на вечірці. Пелешок та Іванишин, які вже тоді служили в ЗСУ, відчули дисонанс. «Коли перебуваєш на війні, думаєш, весь світ про неї знає», — каже Пелешок. Виявилось, потрібно пояснювати, що відбувається насправді.

Автори називають стрічку «першим і наразі єдиним фільмом, який охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів». Розробники кажуть, що ідеєю фільму є розповісти, як ця війна стала можливою й до чого вона призвела.

Знімати стрічку розпочали у 2020 році.  Робота над стрічкою тривала 2,5 роки. Для створення стрічки автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів. Над проєктом працювали близько 20 людей команди UkrStream.tv — незалежного інтернет-каналу, співзасновниками якого є Пелешок та Іванишин.

Світова прем’єра стрічки «Життя на межі» відбулася наприкінці минулого року в Берліні в кінотеатрі Delphi Filmpalast am Zoo. У грудні 2022-го фільм презентували у Києві. З 16 березня документальний фільм можна буде подивитись у кінотеатрах.

Детальніше про фільм «Життя на межі» читайте у статті Андрія Кокотюхи.

Фото: кадри з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4857
Читайте також
25.02.2023 10:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 937
19.01.2023 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду