detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
18.04.2023 10:12
20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»
20 квітня стартує український прокат фільму «Еґреґор»
Роботу над створенням кінотрилера із елементами містики розпочали ще у 2014 році і завершили незадовго до початку по повномасштабного вторгнення Росії.

Всеукраїнський прокат художнього фільму «Еґреґор» режисера Станіслава Капралова розпочнеться 20 квітня, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.  

У трилері із елементами містики йдеться про порятунок світу від глобальної катастрофи. Фільм розповідає історію про нью-йоркського детектива, який отримав зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з яким не спілкувався тривалий час. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство, а на його доньку полюють невідомі. Весь фільм глядач спостерігає за тим, чи зможе детектив врятувати світ від катастрофи та познайомитися із найбільшим секретом його власного життя.

У фільмі — інтернаціональний акторський склад: головні ролі виконали американський актор Омрі Роуз («Непокора», «Ліга справедливості») та українська актриса театру і кіно Олена Лавренюк («Dzidzio Контрабас», серіал «Кава з кардамоном»). Також у стрічці знялися Валерія Караман, партнерка Віллема Дефо і Роберта Паттінсона у фільмі «Маяк», та Анджей Зелінський, відомий своїми ролями в серіалі «Ватага» виробництва HBO і у фільмі «Піаніст» режисера Романа Поланскі.

У «Еґреґорі» глядачі побачать зірку польського кінематографа Данієля Ольбрихського, улюбленого актора режисерів Анджея Вайди, Кшиштофа Зануссі та Єжи Гоффмана. 

Фільм створили у копродукції компанії Solar Media Entertainment (Україна), Bow And Axe (Польща), FishCorb Films (США) за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Польського інституту кіно. У 2021 році «Еґреґор» став фільмом-закриттям Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Як писав «Детектор медіа», проєкт фільму «Егрегор» став одним із переможців 9-го пітчингу Держкіно. Раніше над фільмом працював Любомир Левицький, який мав стати його режисером. У 2015 році він повідомляв, що сценарій стрічки завершено й вона має вийти в 2016 році. У липні 2016 року проєкт фільму брав участь у пітчингу Одеського кінофестивалю. Зміна режисера відбулася через неможливість Любомира Левицького й надалі займатися проєктом. Цю зміну в квітні 2019 року погодила Рада з державної підтримки кінематографії.

Раніше творці стрічки повідомляли, що «Еґреґор» вийде в український прокат у березні 2022 року.

Наприкінці травня 2022-го стало відомо, що в боях за Україну загинув постановник піротехнічних трюків Олександр Суворов, який брав участь у створенні картини. «Еґреґор» став одним з останніх фільмів не лише для піротехніка Олександра Суворова, а й для актора Павла Лі, якого російські окупанти вбили в березні 2022-го, коли він допомагав евакуювати населення Ірпеня.

Фото: «Еґреґор» / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY