8 березня в ефірі телемарафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра фільму Артема Шевченка «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»

8 березня в ефірі телемарафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра фільму Артема Шевченка «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»

7 Березня 2023
1727
7 Березня 2023
18:22

8 березня в ефірі телемарафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра фільму Артема Шевченка «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»

1727
Це перша стрічка з документальної трилогії журналіста і військовослужбовця ЗСУ Артема Шевченка «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі».
8 березня в ефірі телемарафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра фільму Артема Шевченка «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»
8 березня в ефірі телемарафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра фільму Артема Шевченка «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»

У середу, 8 березня, о 21:15 в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра першого фільму з документальної трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі». Про це на своєму сайті повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Автор проєкту — журналіст і військовослужбовець ЗСУ Артем Шевченко, режисер — Антон Гойда, оператор — Сергій Лук’янець. Проєкт було створено за підтримки ГУР Міноборони та Міністерства культури та інформполітики.

Раніше, під час презентації трилогії в «Укрінформі», Артем Шевченко поділився, що ідея розповісти мовою кіно про успіхи воєнної розвідки України виникла у нього, коли МКІП оголосило творчий конкурс на створення продуктів, які б висвітлювали російсько-українську війну. 

«Оскільки раніше, ще на цивільній службі, я вже мав досвід співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики у створенні документальних фільмів, зокрема, спільно ми зробили фільм про гвардійця Марківа, фільм про звільнення Маріуполя, то мені й спала на думку ідея показати успішні бойові операції воєнної розвідки», — сказав Шевченко. 

У трьох хронологічно послідовних і пов’язаних між собою 45-хвилинних фільмах розкривають невідомі деталі унікальної повітряно-десантної спецоперації ГУР в оточеному ворогом Маріуполі.

Перший фільм з трилогії — «Авіапрорив на Азовсталь. Небо», присвячений повітряній логістичній операції навесні 2022 року з постачання гарнізонові оборонців Маріуполя необхідних вантажів та евакуації поранених.  

У другому фільмі «Харківський контрнаступ. Земля» йдеться про наступальну операцію восени 2022 року, коли українські Сили оборони і безпеки за участі штурмового закону «Кракен» ГУР МО звільнили майже всю Харківщину. 

Третій фільм «Битва за острів Зміїний. Море» показує боротьбу за відновлення контролю України над островом Зміїний. У заключній частині трилогії можна буде побачити ексклюзивні кадри висадки і бойових дій спецпризначенців 8 травня на острові.

Наразі автори проєкту обмірковують ідею створення англомовної версії фільмів.

Артем Шевченко — тележурналіст, працював на СТБ, ICTV, «1+1», «Тонісі», «Інтері», «Еспресо». У 2013 році був генеральним директором каналу ТВі. Має досвід репортерської роботи у висвітленні військових конфліктів у гарячих точках: Балкани, Кавказ, Ізраїль, Ірак. Став лауреатом премії Нацради з питань ТБ та радіомовлення «Телетріумф» за 2001 рік у номінації «Найкращий репортер». У червні 2015 року очолив Департамент комунікацій МВС України.

Влітку 2020 року в Слов’янську під час урочистостей з нагоди деокупації міста презентував свою книгу «Слов’янськ. Початок війни».

У лютому 2021-го вийшов документальний фільм «Позивний Італієць» про нагвардійця Віталія Марківа. Шевченко створив цей фільм за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

На початку січня 2022-го Шевченко оголосив, що йде з посади директора Департаменту комунікацій МВС України і розглядає можливість повноцінного повернення у журналістику.

Наприкінці лютого 2022-го він повідомив, що мобілізований до лав армії.

У червні 2022-го на каналі «Еспресо» відбулася прем’єра документального фільму Артема Шевченка «Маріуполь. Місто нескорених». Фільм було знято на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України у співпраці з МВС України.

Фото: Артем Шевченко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду