Французький культурний діяч Бернар-Анрі Леві презентував свій документальний фільм про Україну

Французький культурний діяч Бернар-Анрі Леві презентував свій документальний фільм про Україну

28 Лютого 2023
945
28 Лютого 2023
12:34

Французький культурний діяч Бернар-Анрі Леві презентував свій документальний фільм про Україну

945
Це вже друга стрічка французького режисера про події в Україні після 24 лютого 2022 року.
Французький культурний діяч Бернар-Анрі Леві презентував свій документальний фільм про Україну
Французький культурний діяч Бернар-Анрі Леві презентував свій документальний фільм про Україну

У київському кінотеатрі «Жовтень» ввечері 26 лютого відбулась закрита прем'єра документального фільму «Слава Україні» французького режисера, філософа, письменника і драматурга Бернара-Анрі Леві. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Стрічка «Слава Україні» — це продовження фільму «Чому Україна», який вийшов в прокат у червні 2022 року. Якщо в першій частині йшлося про те, як розпочалося повномасштабне вторгнення Росії, то тепер — про контрнаступ українських військ, зокрема про звільнення Харківщини та Херсона. 

«Фільм "Слава Україні" знято у форматі журналу подорожей гарячими точками. Дія стрічки починається у Харкові й закінчується у Херсоні після звільнення міста. Фінальні сцени розгортаються в Очакові. Режисер подорожував Україною разом з українським загоном спецпризначення та знімав події у Бахмуті, Лимані, стежив за діями військових біля Запорізької АЕС», — йдеться у повідомленні на сайті МКІП.

«У фільмі є розмови з бійцями, командирами, цивільними, є інтерв’ю з Володимиром Зеленським. Я розмовляв і з жертвами, і з героями. Ви побачите народ України в усій можливій різноманітності. Я спробував показати і жах, який переживає український народ, і героїзм, який виявили українці. Це фільм про біль і про велич», ― сказав Бернар-Анрі Леві в коментарі «Радіо Культура». Він додав, що всі зйомки у фільмі є оригінальними, їх зробили два оператори, разом із якими режисер їздив різними регіонами країни.

Музику до фільму «Слава Україні» написав лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук

Прем’єру фільму відвідали міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба,  міністр оборони Олексій Резніков та українські військові разом з родинами  

Такі фільми, як документальні стрічки Бернара-Анрі Леві, «спрямовані саме на закордонного глядача, як ще один інструмент боротьби», зауважують у МКІП.  З 22 лютого фільм «Слава Україні» вийшов у прокат у французьких кінотеатрах. Незабаром, за словами режисера, стрічку також презентують у всіх країнах Європи, а за кілька місяців фільм побачать і у Конгресі США.

Фільм також планують показати в українських кінотеатрах. 

Свій особистий гонорар, отриманий від релізу фільму, режисер спрямує до Фонду Олени Зеленської.

Бернар-Анрі Леві — французький філософ, письменник, політичний журналіст. Співзасновник групи «Нові філософи». Регулярно пише огляди для тижневика «Le Point», володіє часткою щоденної газети «Ліберасьйон». Співзасновник Агентства модернізації України.

До України приїздив ще у 2014 році, де виступив на Майдані Незалежності з підтримкою вимог Євромайдану.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
945
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду