Наталія Яковлева випустила документальний проєкт «Берегині на війні»

Наталія Яковлева випустила документальний проєкт «Берегині на війні»

30 Листопада 2022
1246
30 Листопада 2022
20:07

Наталія Яковлева випустила документальний проєкт «Берегині на війні»

1246
10-серійний цикл показуватимуть у марафоні «Єдині новини».
Наталія Яковлева випустила документальний проєкт «Берегині на війні»
Наталія Яковлева випустила документальний проєкт «Берегині на війні»

3 грудня в ефірі занаціонального марафону «Єдині новини» відбудеться прем’єра документального проєкту «Берегині на війні», повідомляє пресслужба «1+1». Це історії українських жінок, які стали символом незламного духу та спротиву російській агресії під час повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України.

Покази перших двох серій відбудуться 3 грудня о 14:40 та 5 грудня о 10:40.

Автором ідеї та виробником фільму є ТОВ «Банк Ідей» за підтримки фонду USAid. У циклі документальних фільмів покажуть епізоди з життя 10 жінок, діяльність яких змінила одна дата – 24 лютого. Бізнесвумен, журналістки, лікарки, акторки повністю змінили готові поділитись своєю трансформацією з глядачем. Серед героїнь стрічки – відома українська актриса театру та кіно Марина Кошкіна, яка з початком повномасштабної війни заснувала благодійний фонд, що допомагає художникам та творчим дітям. Інша героїня - українська бізнесвумен, власниця туристичної агенції Тетяна Потоцька, яка у лютому почала вивозити полеглих українських воїнів з передової та доправляти їх до родин по всій Україні.

«Вони здійснюють подвиги на передовій, в тилу, в лікарнях та навіть просто вдома, виховуючи дітей. Але ніхто з них не відчуває, що робить щось надзвичайне, бо це їхнє покликання і без цього вони не уявляють своє життя, яке міцно сплетене з життям країни. Проєкт — це намагання висловити вдячність берегиням та підсилити їхні голоси у їхніх місіях», — коментує головна продюсерка фільмів та серіалів «1+1» Олена Єремєєва.

Режисерами стрічки виступили Володимир Сідько, Олександр Кирієнко. Продюсеркою проєкту є  Наталія Яковлева.

Нагадаємо, у квітні Наталія Яковлева заявила, що продакшен Star Media вкрав її ідею про жінок-захисниць України «Берегині». Однак у Star Media назвали це «бажанням захопити тему, яка не може бути монополізованою».

Фото: кадр з проєкту «Берегині на війні» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1246
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду