«Берлінале-2022» пройде за новими правилами

«Берлінале-2022» пройде за новими правилами

12 Січня 2022
1133
12 Січня 2022
22:16

«Берлінале-2022» пройде за новими правилами

1133
«Усе заради колективного досвіду кіноглядачів».
«Берлінале-2022» пройде за новими правилами
«Берлінале-2022» пройде за новими правилами

Оргкомітет оголосив формат роботи 72-го кінофестивалю «Берлінале».

Як повідомляється на сайті форуму, цього року фестиваль триватиме на чотири дні довше, до 20 лютого. Кінопрем’єри влаштують у глядацьких залах, а Європейський кіноринок проведуть в онлайн-форматі. Особливий акцент оргкомітет робить на дотриманні обмежень і правил гігієни через пандемію Covid-19. Також буде впроваджено правило 2G-plus, що передбачає підтвердження вакцинації і наявність негативного тесту накоронавірус.

Урочисте відкриття 72-го «Берлінале» пройде 10 лютого в Берлінському палаці на Постдамській площі. Щасливці у глядацькому залі першими оцінять нову стрічку Франсуа Озона «Гіркі сльози Петри фон Кант». Це вільна інтерпретація шедевра Райнера Вернера Фассбіндера.

Також глядачі можуть сподіватися на зустріч із командами фільмів під час кінопоказів. Щоправда, кількість місць у залах зменшать наполовину.

Усі вечірки та урочисті прийоми за участі кінокоманд переформатують у фотосесії на червоній доріжці у Палаці чи в інші короткі презентації в кінотеатрах.

Не відмінять і пресконференції.

У скороченому, але в офлайн-форматі, пройде церемонія вручення «Почесного Золотого ведмедя» Ізабель Юппер та презентація «Найкращих європейських молодих митців».

До 16 лютого кінокоманди особисто представлятимуть свої фільми, публікації та акредитовані аудиторії на прем’єрах у різних кінотеатрах «Берлінале».

Нагороди за найкращі кінофільми вручать увечері 16 лютого, а наступні чотири дні будуть глядацькими. За 10 євро можна буде придбати квиток на повторний сеанс фільму-учасника «Берлінале».

«У нашій новій концепції ми цілковито зосереджуємося на кінематографічному досвіді […] коментують директори «Берлінале» Марієт Рісенбек і Карло Шатріан. – Головне – надати глядачам і кінокомандам колективний кінодосвід. При цьому, відповідно до коронавірусних обмежень, кількість особистих зустрічей зменшиться. Наші міжнародні гості хочуть представляти свої роботи особисто, в Берліні».

Нагадаємо, минулого року фестиваль пройшов онлайн.

Фото: кадр із фільму Франсуа Озона «Гіркі сльози Петри фон Кант», сайт «Берлінале»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1133
Читайте також
07.03.2021 10:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
7 117
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду