Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat

Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat

24 Січня 2022
2049
24 Січня 2022
20:15

Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat

2049
Засновник платформи Еліот Гіґґінс став креативним директором.
Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat
Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat

Команду платформи Bellingcat очолить її провідний журналіст-розслідувач Христо Грозєв. Він став виконавчим директором і головою виконавчої ради, повідомляє сайт інтернет-видання.

Із 2014 року керівником проєкту був Еліот Гіґґінс. Під його керівництвом команда працювала над журналістськими розслідуваннями військової та кризової тематики, вдаючись до даних з відкритих джерел.

Тепер Гіґґінс стане креативним директором Bellingcat та керуватиме новою медіа-філією платформи.

«Я приєднався до Bellingcat у 2015 році і завжди захоплювався баченням Еліота: він створив справді новий тип організації та став піонером у сфері онлайн-досліджень [...], — коментує Христо Грозєв. — Для мене велика честь, що я можу зробити свій внесок у Bellingcat завдяки здобутому досвіду. Я сподіваюся посилити досягнення організації на стратегічному та управлінському рівні».

Еліот Гіґґінс відзначив: «Ми вступаємо в новий етап, який вимагає досвідченого виконавчого директора. Крісто має великий досвід керівництва великими організаціями і дуже добре знає Bellingcat».

Нагадаємо, розслідування Bellingcat постійно здобувають премії і нагороди.

Серед їхніх резонансних публікацій — матеріал про деталі масштабної операції українських спецслужб із захоплення бійців «ПВК Вагнера», катастрофа рейсу MH17 на Донбасі, обстріли російських військ на території східної України, застосування хімічної зброї режимом Башара Асада, отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та опозиціонера Олексія Навального.

У Росії Bellingcat зарахували до переліку іноземних агентів. Журналісти оскаржують це рішенння російського суду як таке, що «суперечить принципам свободи слова та здоровому глузду».

Фото Христо Грозєва: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду