detector.media
26.12.2022 14:49
У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва
У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва
За якою саме статтею його розшукують, наразі невідомо.

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у федеральний розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва. Про це повідомляє російське видання «Медиазона» з посиланням на базу розшуку.

У базі йдеться про те, що Грозєва розшукують «за статтею Кримінального кодексу», проте за якою саме — невідомо.

У липні 2022 року Федеральна служба безпеки заявила, що Грозєв працює на британську зовнішню розвідку MI6 і брав участь у спробі викрадення російських літаків. За версією ФСБ, Головне управління розвідки Міноборони України нібито намагалося завербувати російських військових льотчиків та переконати їх передати літаки Україні за винагороду. Грозєв заперечив свою участь в операції. За його словами, спроба викрадення літаків була, але її організатором було не ГУР, а група колишніх українських добровольців, які раніше працювали в розвідці. Команда Bellingcat знімала документальний фільм-розслідування про цю операцію.

Нагадаємо, проєкт Bellingcat внесли до списку «небажаних» у Росії.

Христо Грозєв очолив Bellingcat у січні цього року. Проєкт веде журналістські розслідування, аналізуючи дані з відкритих джерел. Публікації стосуються резонансних справ: про причетність російської влади до збиття боїнгу MH17, про отруєння ексофіцера ГРУ Сергія Скрипаля, про організацію вибухів на складах зі зброєю в Чехії у 2014 році, про отруєння російського історика Володимира Кара-Мурзи-молодшого та письменника Дмитра Бикова. А також про отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY