У Росії оголосили в розшук Джамалу

У Росії оголосили в розшук Джамалу

20 Листопада 2023
3655
20 Листопада 2023
09:50

У Росії оголосили в розшук Джамалу

3655
Нещодавно українська співачка була заочно заарештована російським судом.
У Росії оголосили в розшук Джамалу
У Росії оголосили в розшук Джамалу

Українську співачку Джамалу оголошено в розшук у Росії. Повідомлення про це з’явились на російських пропагандистських ресурсах «РИА Новости» і ТАСС.

«Як випливає з бази розшуку МВС Росії, Джамалу (справжнє ім'я — Сусана Джамаладінова) оголошено в розшук за кримінальною статтею», — йдеться у новинах росЗМІ. 

Видання «Медиазона» уточнює, що Джамалу оголосили в розшук з середини жовтня 2023 року. Її звинувачують у поширенні фейків про російську армію (ч. 1 ст. 207.3 Кримінального кодексу РФ). У листопаді співачку заочно арештував російський суд.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Росії оголосили в розшук колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича. А до того міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук українську журналістку Яніну Соколову та ведучу телеканалу «1+1» Наталію Мосейчук

Нагадаємо, у 2016 році Джамала, представляючи Україну, перемогла в конкурсі «Євробачення» з піснею про сталінську депортацію кримських татар. Співачка також публічно засуджує російську анексію Криму.

У квітні минулого року також повідомлялося, що Джамалі заборонили в'їзд до Росії на 50 років.

Цього року альбом «Qirim» української співачки кримськотатарського походження Джамали включили до лонглісту премії Grammy в категорії «Best Global Music Album».

Фото: Джамала / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3655
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду