Три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards

Три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards

19 Жовтня 2022
1772
19 Жовтня 2022
20:42

Три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards

1772
Виконавиця головної ролі у фільмі «Битва за Україну» Тетяна Дзюбінська Приз глядацьких симпатій присвятила своєму двоюрідному брату, українському військовому прикордоннику з Маріуполя, який зараз перебуває в полоні в Оленівці.
Три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards
Три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards

У Франції оголосили переможців міжнародного кінофестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards. Фестиваль проходив з 13 по 16 жовтня в кінотеатрі «Espace Miramar».

Гран-прі у конкурсі документальних фільмів нагороджено стрічку «Я був народжений не для війни» кінорежисера Владислава Робського. Її героєм є Костянтин Оборін, якому довелося пройти афганське пекло. За сюжетом, Оборін опікується реабілітацією ветеранів війни на сході України. 

Перемогу у міжнародному конкурсі за найкращу акторську роботу здобула Наталія Половинка, яка зіграла роль у фільмі Зази Буадзе «Мати апостолів».

Приз глядацьких симпатій отримав фільм про війну 2022 року «Битва за Україну» режисера Андрія Зайця, організатора кінофестивалю у Кам’янці-Подільському.

Фільм «Битва за Україну» присвячений подіям у перші місяці повномасштабного російського вторгнення. Оповідь ведеться від імені добровольця з Кам'янця-Подільського та волонтерки, яка опинилась в окупованому Маріуполі. У роботі над стрічкою взяли участь Андрій Заєць, Іван Трач, Тетяна Дзюбінська, Ірма Вітовська-Ванца, Віталіна Біблів, Георгій Торяник, Олексій Лисий, Віталій Івановець, Ольга Завалішина, Галина Молдован, Богдан Закордонець та інші.

Під час церемонії нагородження, пише пресслужба проєкту, до глядачів звернувся актор Георгій Торяник: «Цим фільмом ми нагадуємо що в нашій країні війна і вона ще не закінчилась. Але ми будемо боротися, будемо захищати нашу землю, до перемоги. Слава Україні».

Анарель Муз, президентка фестивалю «Cannes 7th Art Awards», директорка Казахстанського павільйону на Каннському кінофестивалі та засновниця кіноасоціації «Silk Road Production» розчулилася і висловила подяку українцям, а команда Кам’янець-Подільського кінофестивалю «Бруківка» залишила французьким колегам прапор України з автографами від подільського «Культурного Фронту».

З повним переліком переможців можна ознайомитися за цим посиланням.

Cannes 7th Art Awards позиціює себе як «незалежна версія Каннського кінофестивалю». Його засновником є Silk Road Production під керівництвом режисерки, продюсерки та композиторки Анари Мусрепової (Анарель Муз). Цьогоріч участь у фестивалі взяли 38 фільмів із 16 країн.

Фото: Cannes 7th Art Awards та з розсилки проєкту «Битва за Україну» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1772
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду