detector.media
24.10.2022 08:18
У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно
У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно
Фестиваль Ukraina Festiwal Filmovy триватиме до 29 жовтня.

21 жовтня у Варшаві розпочав роботу фестиваль українського кіно Ukraina Festiwal Filmowy. Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Він є найбільшою кіноподією в Польщі, присвяченою українському кіно. Тема цьогорічного фестивалю – «Між війною та надією». До програми увійшли 56 українських фільмів різних жанрів, знятих протягом останніх років.

Серед стрічок, які будуть показані на фестивалі, – створені за підтримки Держкіно, а саме: «Клондайк» Марини Ер Горбач, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Будинок "Слово". Нескінчений роман» та «Терикони» Тараса Томенка, «Відблиск» Валентина Васяновича, «Бачення метелика» Максима Наконечного, «Як там Катя?» Кристіни Тинькевич, «Моя війна» Маші Кондакової, «Будинок зі скалок» Сімона Леренга Вільмонта та інші.

Директорка фестивалю Беата Бєронська-Лах (Beata Bierońska Lach) та посол України в Польщі Василь Зварич відкрили кінофестиваль в Kinoteka PKiN та запросили глядачів провести найближчий тиждень у компанії українського кіно.

Нагадаємо, що три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards. Також за два з половиною місяці під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів.

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY