Нардепам Ковальову та Козаку після втечі продовжували нараховувати зарплату у ВРУ – Bihus.Іnfo

Нардепам Ковальову та Козаку після втечі продовжували нараховувати зарплату у ВРУ – Bihus.Іnfo

4 Жовтня 2022
4206
4 Жовтня 2022
08:42

Нардепам Ковальову та Козаку після втечі продовжували нараховувати зарплату у ВРУ – Bihus.Іnfo

4206
В Апараті ВРУ повідомили, що жодних виплат не було, хоча на державному порталі «Є-data», де міститься інформація про використання публічних коштів держбюджету, вказано, що виплати здійснювалися.
Нардепам Ковальову та Козаку після втечі продовжували нараховувати зарплату у ВРУ – Bihus.Іnfo
Нардепам Ковальову та Козаку після втечі продовжували нараховувати зарплату у ВРУ – Bihus.Іnfo

Колишні медіавласники, народні депутати Олексій Ковальов і Тарас Козак отримували зарплату й після початку повномасштабного російського вторгнення. Це з’ясували розслідувачі Bihus.Info.

Як відомо, Олексій Ковальов, нині вже колишній власник 4 каналу, з кінця лютого перебував на окупованій Херсонщині. Згодом він оголосив, що перейшов на бік Росії, та обійняв «посаду» в окупаційній «владі». Наприкінці серпня він загинув від вогнепального поранення.

Соратник проросійського політика Віктора Медведчука Тарас Козак, колишній власник «каналів Медведчука», востаннє був присутній у парламенті у листопаді 2020 року. У лютому 2021 року рішенням РНБО були запроваджені санкції проти Тараса Козака, які передбачали закриття каналів «112 Україна», ZIK та NewsOne. Приблизно в той же час він виїхав з України. Нардепа розшукують за підозрою в держзраді.

Як з'ясували журналісти, обидва проросійські депутати продовжували отримувати зарплату в парламенті. Щоправда, на думку розслідувачів, в Апараті Верховної Ради намагались це приховати.

Так, журналістам надійшло дві відповіді від Апарата ВРУ. У першій йшлося про те, що Ковальов отримував зарплатню, виплати за виконання депутатських повноважень, компенсації за проїзд та лікування до травня.

У другій відповіді, яку журналісти отримали пізніше, вже йшлося про те, що останні нарахування і виплати Ковальову здійснювалися в лютому. В Апараті ВРУ пояснили, що «усунули неточності» і що достовірною слід вважати другу відповідь.

При цьому в обох відповідях йшлося про те, що нардеп від нині забороненої «ОПЗЖ» Тарас Козак з лютого не отримував жодних виплат.

Журналісти перевірили отриману інформацію за допомогою державного порталу «Є-data» і дізналися, що з лютого Олексію Ковальову виплатили понад 200 тисяч гривень: 170 тисяч гривень як зарплату і кошти на виконання депутатських повноважень, 30 тисяч гривень як компенсацію за проїзд територією України і ще майже 20 тисяч гривень компенсації за оренду житла.

Тарас Козак, як з’ясувалось, також отримував виплати після 24 лютого – понад 40 тисяч гривень заробітної платні.

В Апараті ВРУ на прохання прокоментувати це порадили Bihus.Info написати ще один інформаційний запит.

На фото — Олексій Ковальов / parlament.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4206
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
563 дн. тому
Тут ще цей поганець Маск про життя якихось людышэк говорить, коли вожді контроль над потоками втрачають. Бариги своїх вивезли, себе у бункерах безпечно почувають, їхні розкішні палаци у безпеці. Невже той гад Маск мав на увазі засліплене пропагандою злиденне населення?
Укро
563 дн. тому
Zелень своїх не кидають
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду