ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко

ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко

29 Вересня 2022
2302
29 Вересня 2022
09:25

ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко

2302
Їх можуть включити вже в найближчий пакет європейських санкцій.
ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко
ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко

Європейський Союз планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в ефірі каналу «Перший».

«В ефірі європейських супутникових каналів знаходяться "Первый канал", НТВ, Рен-ТВ, тому ми поставили це питання і отримали запевнення, що такі санкції на європейському рівні будуть запроваджені, так само як і можливість того, щоб на ОТТ-платформах в Європі російські пропагандистські канали не транслювались.

Наразі ми питання ставимо ширше — з приводу "інформаційного Рамштайну", тому що російські медіа, на жаль, досить активні і в Азії, і в Африці, і в Латинській Америці, тому боротися з цим злом, пропагандистським джерелом війни в усьому світі, нам ще доведеться», — зазначив Ткаченко.

Очільник МКІП сподівається, що нові обмеження проти російських медіа будуть включені вже в найближчий пакет європейських санкцій проти Росії.

Раніше стало відомо, що російська пропаганда обходить європейські санкції через 250 сайтів, що видають себе за аналітичні центри чи ЗМІ.

2 березня ЄС заявив про блокування на території унії мовлення RT і Sputnik через систематичне маніпулювання інформацією та дезінформацію.

На початку березня 2022 року російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії.

3 червня ЄС заборонив мовлення трьох російських державних телеканалів «РТР Планета», «Россия 24» та «ТВ Центр — Международный».

28 лютого YouTube заблокував пропагандистські російські канали в Україні. Раніше компанія Google призупинила можливість монетизації низки російських каналів, зокрема RT на YouTube.

1 березня відеосервіс YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.

Ілюстрація: РБК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2302
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду