У Великій Британії канал RT прибрали з усіх телевізійних платформ

У Великій Британії канал RT прибрали з усіх телевізійних платформ

3 Березня 2022
1153
3 Березня 2022
14:59

У Великій Британії канал RT прибрали з усіх телевізійних платформ

1153
Мінкульт Великої Британії назвав RT брудним знаряддям путінської пропаганди.
У Великій Британії канал RT прибрали з усіх телевізійних платформ
У Великій Британії канал RT прибрали з усіх телевізійних платформ

Російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії.

Як повідомляє ВВС, доступ Британії до телевізійної мережі, яка раніше мала назву Russia Today, перервала заборона, введена Європейським Союзом.

Хоча Британія більше не входить до ЄС, блок застосував санкції до супутникових компаній у Люксембурзі і Франції, які передавали сигнал RT для британських платформ Sky, Freesat і Freeview.

Міністр культури Надін Дорріс назвала RT брудним знаряддям путінської пропаганди та заявила, що російському диктатору тепер буде важче поширювати свою дезінформацію і брехню.

2 березня ЄС заявив про блокування на території унії мовлення RT і Sputnik через систематичне маніпулювання інформацією та дезінформацію.

28 лютого YouTube заблокував пропагандистські російські канали в Україні. Раніше компанія Google призупинила можливість монетизації низки російських каналів, зокрема, RT, на YouTube.

1 березня відеосервіс YouTube  заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.  

Українські провайдери блокують сайти, які транслюють пропагандистські російські канали. Також українські медіагрупи просять міжнародних провайдерів вимкнути російські новинні канали.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаку російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1153
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду