В Україні не поспішають застосовувати закон про санкції. Втрачено 2,5 мільярди доларів — ZN.UA

В Україні не поспішають застосовувати закон про санкції. Втрачено 2,5 мільярди доларів — ZN.UA

25 Вересня 2022
1588
25 Вересня 2022
16:12

В Україні не поспішають застосовувати закон про санкції. Втрачено 2,5 мільярди доларів — ZN.UA

1588
Офіс президента України бере безпосередню участь у створенні санкційних списків росіян для РНБО, звертає увагу членкиня правління ГО «Центр протидії корупції» Олена Щербан.
В Україні не поспішають застосовувати закон про санкції. Втрачено 2,5 мільярди доларів — ZN.UA
В Україні не поспішають застосовувати закон про санкції. Втрачено 2,5 мільярди доларів — ZN.UA

В Офісі президента не поспішають із конфіскацією активів російських олігархів. Про це пише адвокатка, членкиня правління ГО «Центр протидії корупції» Олена Щербан у своєму матеріалі, опублікованому на сайті ZN.UA.

«Йдеться про 2,5 млрд доларів, які мали би піти для ЗСУ. Для усвідомлення суми нагадаю, що на байрактари Притули українці назбирали 16 млн доларів», — прокоментував цю публікацію у своєму телеграм-каналі голова правління ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін.

Як пояснює Олена Щербан, українські активи в росіян, причетних до агресії, держава може відібрати двома способами. Перший — це конфіскація в кримінальному провадженні. Другий —накладення санкції у вигляді конфіскації активу. Ключова відмінність між цими інструментами — у часі. Для того, щоб конфіскувати актив у рамках кримінальних проваджень, знадобляться роки. «Шлях конфіскації через санкції — теж непроста процедура, але вона дає можливість набагато швидше, протягом кількох місяців, стягнути актив на користь держави та вкласти кошти в перемогу», — впевнена Олена Щербан. На відміну від багаторічної судової тяганини у кримінальних справах, на суд щодо конфіскації за санкціями законодавець відвів 10 днів.

Як наголошує авторка статті, в Україні вже четвертий місяць закон про санкції ігнорують:

«…Уже майже чотири місяці інструмент мав би працювати і приносити результат. За цей час, що минув із 24 травня, санкції було накладено на 892 особи, з них лише кілька — бізнесмени, а у решти активів в Україні практично немає. Тому на практиці з майже дев’ятисот осіб ми маємо лише один задоволений позов про стягнення активів російського олігарха Євтушенкова. Але це ще не найгірше. За ці місяці держава навіть не спромоглася накласти санкцію з блокування на ключові активи російських бізнесменів. Без блокування процес конфіскації через Мін’юст і ВАКС неможливо навіть розпочати».

Натомість українська влада віддає перевагу арештам у рамках кримінальних справах із можливою конфіскацією в фіналі. Шлях кримінальних проваджень може виявитися не просто тривалим і малоефективним, а й навіть ризикованим, йдеться в публікації.

Наприклад, вироків у справах щодо експрезидента Віктора Януковича та його оточення немає досі, а в процесі розслідування цих злочинів зникали активи в Україні, які потенційно можна було б конфіскувати на користь держави. Також Генеральна прокуратура не надала Великій Британії доказів незаконного походження понад 23 мільйонів доларів ексміністра екології і природніх ресурсів Миколи Злочевського (2010-2012). В результаті британська влада зняла з цих коштів арешт.

«На цьому тлі численні повідомлення про арешти і передачу в АРМА активів росіян у рамках кримінальних проваджень замість санкцій виглядають, радше, як натяк на можливість перемовин із росіянами, ніж як реальне бажання відібрати. При цьому важливо розуміти, що санкції не виключають розслідування злочинів з боку росіян», — пише Олена Щербан.

Як вона наголошує, Офіс президента бере безпосередню участь у створенні санкційних списків росіян для РНБО: «Чому ж ОП паралельно не стимулює накладення на цих осіб санкцій, що дадуть змогу швидко конфіскувати їхні активи, використовуючи наявні у правоохоронців матеріали справ?».

Нагадаємо, 23 травня президент Володимир Зеленський підписав закон про дозвіл конфіскації майна осіб і компаній, які потрапили під санкції. 

12 травня Верховна Рада ухвалила відповідний закон № 7194 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб».

Документ встановлює новий вид санкцій у вигляді стягнення в дохід держави активів фізичної чи юридичної особи, а також активів, якими вона може прямо чи опосередковано розпоряджатися. Також визначено критерії, за якими людина може бути віднесена до кола тих, на кого поширюється дія такої санкції.

Відповідальним за пошук майна і звернення до суду щодо блокування активів осіб і компаній, вказаних у рішеннях Ради національної безпеки i оборони України став Мін'юст. Рішення щодо стягнення активів у дохід держави має здійснювати Вищий антикорупційний суд (ВАКС).

Ілюстрація — «Армія Інформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1588
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду