detector.media
29.09.2022 09:25
ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко
ЄС планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа — Ткаченко
Їх можуть включити вже в найближчий пакет європейських санкцій.

Європейський Союз планує запровадити додаткові санкції проти російських медіа. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в ефірі каналу «Перший».

«В ефірі європейських супутникових каналів знаходяться "Первый канал", НТВ, Рен-ТВ, тому ми поставили це питання і отримали запевнення, що такі санкції на європейському рівні будуть запроваджені, так само як і можливість того, щоб на ОТТ-платформах в Європі російські пропагандистські канали не транслювались.

Наразі ми питання ставимо ширше — з приводу "інформаційного Рамштайну", тому що російські медіа, на жаль, досить активні і в Азії, і в Африці, і в Латинській Америці, тому боротися з цим злом, пропагандистським джерелом війни в усьому світі, нам ще доведеться», — зазначив Ткаченко.

Очільник МКІП сподівається, що нові обмеження проти російських медіа будуть включені вже в найближчий пакет європейських санкцій проти Росії.

Раніше стало відомо, що російська пропаганда обходить європейські санкції через 250 сайтів, що видають себе за аналітичні центри чи ЗМІ.

2 березня ЄС заявив про блокування на території унії мовлення RT і Sputnik через систематичне маніпулювання інформацією та дезінформацію.

На початку березня 2022 року російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії.

3 червня ЄС заборонив мовлення трьох російських державних телеканалів «РТР Планета», «Россия 24» та «ТВ Центр — Международный».

28 лютого YouTube заблокував пропагандистські російські канали в Україні. Раніше компанія Google призупинила можливість монетизації низки російських каналів, зокрема RT на YouTube.

1 березня відеосервіс YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.

Ілюстрація: РБК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY