ЄС застосує санкції до організаторів псевдореферендумів в Україні

ЄС застосує санкції до організаторів псевдореферендумів в Україні

27 Вересня 2022
870
27 Вересня 2022
18:23

ЄС застосує санкції до організаторів псевдореферендумів в Україні

870
Раніше про такі наміри оголосили США та Велика Британія.
ЄС застосує санкції до організаторів псевдореферендумів в Україні
ЄС застосує санкції до організаторів псевдореферендумів в Україні

Європейський Союз запровадить санкції проти організаторів незаконних псевдореферендумів РФ на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомив речник головного дипломата ЄС Жозепа Борреля Петер Стано, пише «Радіо Свобода».

Раніше про введення санкцій оголосили в США, Великій Британії та в інших країнах.

«Наслідки торкнуться всіх, хто причетний до незаконних, нелегітимних референдумів», — сказав Петер Стано.

23 вересня про наміри запровадити санкції через псевдореферендум заявили в США. Ці заходи призведуть до тяжких наслідків для економіки Росії, якщо вона почне реалізацію сценарію анексії окупованих територій України, попередила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

26 вересня у відповідь на пресвдореферендуми Велика Британія оголосила про нові санкції. Проведення фейкового голосування в оцфіційному Лондоні назвали «явним порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН». Нові санкції спрямовані на багатьох високопосадовців Росії, залучених до примусового голосування, а також на десятки чиновників, що «фінансують російську військову машину».

Нагадаємо, псевдореферендуми добігають кінця. За повідомленням Головного управління розвідки, російські окупанти починають незаконно закривати міста. Серед них Енергодар, Маріуполь. Таким чином, повідомляють у ГУР, хочуть обмежити виїзд чоловіків, яких хоче мобілізувати влада РФ. 

Нагадаємо, 26 вересня Служба безпеки України повідомила про збір доказової бази на організаторів російського псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Кільком виконавцям завдань окупантів повідомли про підозру. У тому числі,Володимиру Висоцькому, «голові центральної виборчої комісії ДНР»; Олені Кравченко, «голові центральної виборчої комісії ЛНР»; Олександру Кофману, «голові громадської палати ДНР»; Марині Філіповій – «радниці голови ЛНР».

У СБУ закликали свідків фейкового «опитування», яке проводять росіяни за допомогою колаборантів, надавати інформацію у чат-бот. Конфіденційність гарантована.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
870
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду