Євросоюз заборонив мовлення RT та Sputnik

Євросоюз заборонив мовлення RT та Sputnik

2 Березня 2022
1762
2 Березня 2022
14:29

Євросоюз заборонив мовлення RT та Sputnik

1762
ЄС: Системна маніпуляція інформацією та дезінформація використовувалася Кремлем як інструмент для агресії проти України.
Євросоюз заборонив мовлення RT та Sputnik
Євросоюз заборонив мовлення RT та Sputnik

У середу, 2 березня, Євросоюз терміново заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на території унії. Про це повідомляє Рада Європи.

«Додаткові обмежувальні заходи було запроваджено у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України. Завдяки цим заходам ЄС терміново призупинить мовлення Sputnik і RT/Russia Today (RT English, RT UK, RT Німеччина, RT France та RT Spanish) на території ЄС до того часи, доки Російська Федерація та пов’язані з нею ЗМІ не припинять дії з дезінформації та інформаційних маніпуляцій проти ЄС та його держав-членів», – говориться у повідомленні.

28 лютого YouTube заблокував пропагандистські російські канали в Україні. Раніше компанія Google призупинила можливість монетизації низки російських каналів, зокрема, RT, на YouTube.

1 березня відеосервіс YouTube  заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.  

Українські провайдери блокують сайти, які транслюють пропагандистські російські канали. Також українські медіагрупи просять міжнародних провайдерів вимкнути російські новинні канали.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають наступ російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: Dimitris Avramopoulos/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду