СБУ висунула Дмитру Табачнику підозру у державній зраді

СБУ висунула Дмитру Табачнику підозру у державній зраді

23 Листопада 2022
2268
23 Листопада 2022
13:45

СБУ висунула Дмитру Табачнику підозру у державній зраді

2268
Ексміністр освіти часів Януковича допомагав організовувати «референдуми» на окупованих територіях та звітував ФСБ. Ще з 2014 року він переховується від українського правосуддя в окупованому Криму.
СБУ висунула Дмитру Табачнику підозру у державній зраді
СБУ висунула Дмитру Табачнику підозру у державній зраді

Служба безпеки України висунула колишньому міністру освіти та науки Дмитру Табачнику підозру у державній зраді. Слідчі зібрали докази того, що Табачник вчиняв злочини проти основ національної безпеки України.

Спецслужба встановила, що після широкомасштабного вторгнення РФ ексрегіонал активно «консультує» керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей.

СБУ заявляє, що має у розпорядженні докази тісної співпраці Табачника з ворожими спецслужбами, зокрема його «доповідні записки» з детальними звітами щодо «виконаних завдань».

Серед іншого, у СБУ кажуть, що виявили проєкт доповідної записки на ім’я заступника голови уряду РФ Марата Хуснулліна, який підготував Табачник. У цьому документі ексурядовець-втікач від імені «гауляйтерів» тимчасово окупованих Херсонщини та Запоріжжя просить окупантів забезпечити цілодобову озброєну охорону «виборчих дільниць» на період незаконного референдуму.

Також слідство встановило, що окупанти влаштували «виборчі дільниці» на «референдумі» у навчальних та медичних закладах регіону за безпосередніми вказівками Табачника.

Табачнику заочно повідомили про підозру у державній зраді.

В Офісі генпрокурора додали, що, за даними слідства, український ексміністр-зрадник організовував та координував діяльність «керівників» російських окупаційних «адміністрацій» Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, проведення «референдумів». За даними прокуратури, Табачник діяв від імені представників вищих органів влади РФ, зокрема ФСБ.

Слідство ОГП встановило контакти Табачника із заступником міністра охорони здоров’я РФ, заступником голови уряду РФ, представником департаменту оперативної інформації ФСБ РФ, яким він доповідав про виконання завдань та передавав документи.

Пресслужба СБУ повідомила, що Дмитро Табачник ще з 2014 року переховується від українського правосуддя у тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, раніше підозру про державну зраду вже оголошували кільком колишнім співпартійцям Табачника. Зокрема, 5 жовтня про підозру у держзраді за поширення російської пропаганди повідомили нардепу Ренату Кузьміну. 27 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував нардепа-втікача Андрія Деркача за підозрою у державній зраді та незаконному збагаченні.

Фото: Міносвіти, СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду