Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді

Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді

5 Серпня 2022
4554
5 Серпня 2022
10:15

Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді

4554
Ще в 2014 році він виступав на підтримку проросійських бойовиків на Донбасі та виїхав до Росії. Наразі Кот підтримує російську агресію та дискредитує українців.
Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді
Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді

Колишньому українському телеведучому, а нині російському пропагандисту Юрію Коту оголосили підозру в держзраді. Текст документа розміщено на сайті Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, під час Революції гідності в 2013-2014 роках Кот був ведучим на київському «Антимайдані», після чого переїхав жити до Росії. Телеведучий публічно висловлював підтримку на адресу проросійських бойовиків на Донбасі, працював у державному російському пропагандистському інформагентстві «Россия сегодня» та інформагентстві News Front.

Як зазначають в СБУ, Юрій Кот займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані, підбурював до міжетнічних конфліктів, розпалював сепаратистські настрої серед українців та формував хибний образ частини українського населення як «націонал-фашистів».

Від початку повномасштабної російської агресії Юрій Кот підтримує дії російської влади, про що публічно заявляє зокрема у своєму телеграм-каналі «Юрий Кот — Быть добру!». Там він подає перекручену інформацію про історичні та політичні факти і поширює прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

У 1999-2011 роках Юрій Кот працював на «Інтері». За статтею про держзраду йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавленя волі.

Нагадаємо, у Львові судять блогера Гліба Ляшенка, підозрюваного у держзраді та пропаганді війни.

Ілюстрація: euroradio.fm

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4554
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
NONAME
623 дн. тому
Хтось забув вказати, що в 2010-2014 рр. він працював на НТКУ (тепер НСТУ)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду