detector.media
08.07.2022 10:03
Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне
Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне
Власника 4 каналу підозрюють у держзраді. Від початку російської агресії він перебуває на окупованій Херсонщині та співпрацює з росіянами.

Народного депутата-колаборанта, власника 4 каналу Олексія Ковальова можуть засудити до довічного позбавлення волі. Про це в ефірі національного телемарафону сказала генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова. Таке покарання передбачено статтею про державну зраду.

«Вже повідомлено про підозру, йому "світить" довічне. У нього державна зрада і пособництво країні-агресору. Ми з вами всі бачили його публічні заклики. Українські правоохоронці не просто так повідомляють про підозру просто по якимось там закликам. Цього, на жаль, для повідомлення про підозру недостатньо, тому ми проводимо й усі інші необхідні слідчі дії», – розповіла Венедіктова.

Вона додала, що міжнародні організації переживають, що в Україні «поспішають і штампують підозри».

«Не штампуємо ми підозри. Слідчі працюють, проводять необхідні слідчі дії, проводять необхідні допити, оцінки, експертизи, і у нас всі підозри законні і обґрунтовані», – заявила генпрокурорка.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ковальов вирішив перебувати на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. 

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардеп опублікував таке: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Як стало відомо у кінці червня, Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікувався в окупованому Криму.

6 липня Ковальову оголосили підозру в держзраді. За даними ДБР, він передав санаторій під розміщення окупантів, вивозив продукти з Херсонщини в окупований Крим та завозив з півострова паливо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY