Ковальов ні з ким не погоджував купівлю 4 каналу і радив журналістам не згадувати Медведчука – Дунда

Ковальов ні з ким не погоджував купівлю 4 каналу і радив журналістам не згадувати Медведчука – Дунда

24 Червня 2022
1913
24 Червня 2022
11:49

Ковальов ні з ким не погоджував купівлю 4 каналу і радив журналістам не згадувати Медведчука – Дунда

1913
4 канал, який належить депутату-колаборанту, ймовірно, буде заарештований, а його майно перейде до одного з державних каналів або до Суспільного.
Ковальов ні з ким не погоджував купівлю 4 каналу і радив журналістам не згадувати Медведчука – Дунда
Ковальов ні з ким не погоджував купівлю 4 каналу і радив журналістам не згадувати Медведчука – Дунда

Народний депутат Олексій Ковальов, який перейшов на сторону російських окупантів у Херсоні, не погоджував купівлю 4 каналу зі «Слугою народу», а журналістам каналу радив не згадувати проросійського депутата Віктора Медведчука, підозрюваного у держзраді та воєнних злочинах. Про це в інтерв'ю каналу «Ісландія» розповів народний депутат Олег Дунда («Слуга народу»).

За інформацією нардепа, яка не є підтвердженою, Ковальова міг привести в політсилу соратник Медвечука Тарас Козак (також підозрюваний у держзраді).

«Із самого початку 4 канал, коли його Ковальов купляв, він не мав жодного відношення до "слуг народу", до влади і так далі. Це було великим здивуванням для пресслужби, інформаційного департаменту, для них це було здивування велике, і вони не знали, як реагувати і чому це відбувається. Це не в їхній парадигмі існування було, тобто це ні з ким не погоджувалося.

І в подальшому, коли я вже розмовляв з журналістами 4 каналу, вони підтверджували інформацію, що Ковальов потроху починав просувати ту історію, що не потрібно Медведчука якось там підносити, але краще його не згадувати. Така історія була. Але з інформаційним департаментом, із пресслужбою жодного погодження не було, жодних вказівок про таку тісну співпрацю там не було», – розповів Дунда.

На запитання, що буде далі з телеканалом, чи буде арешт та націоналізація, оскільки Ковальова підозрюють у державній зраді, Дунда відповів, що, ймовірно, саме так і станеться.

«Поки він стоїть, обладнання є. [Так,] арешт, націоналізація і далі чи це буде проданий цей телеканал, чи це обладнання буде надано у власність державним телеканалам, або "Раді", або Суспільному, подивимось. Там він не такий великий. Частоти, скоріш за все, заберуть – та будуть знову виставлені на продаж», – сказав нардеп.

22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль власника 4 каналу, нардепа-колаборанта Олексія Ковальова. В якому стані він перебуває, наразі невідомо.

Читайте також: 

Ковальов придбав 4 канал наприкінці 2021 року. До цього співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик. Нардеп заявляв, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечував, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента України, про що ходили чутки на тлі переформатування каналу «Рада».

Після початку повномасштабної агресії Росії стало відомо, що Ковальов добровільно перебуває на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. Зокрема, ДБР встановило, що депутат співпрацює з окупаційними силами РФ на тимчасово окупованій території.

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. Через це «Слуга народу» звернулась до правоохоронців. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардепа з’явився допис такого змісту: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Того ж дня у «Слузі народу» повідомили, що політсила проситиме керівництво ВРУ забрати депутатський мандат у Ковальова.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1913
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду