«Дуже багато хутра». Журналісти «Слідства.Інфо» потрапили до закарпатського палацу Медведчука

«Дуже багато хутра». Журналісти «Слідства.Інфо» потрапили до закарпатського палацу Медведчука

В оздобленні резиденції не обійшлося без символів улюбленої Медведчуком радянщини. На першому поверсі журналістів зустрів червоний радянський автомат «Газированная вода», а посеред вітальні звертає на себе увагу іграшкова залізниця.
«Дуже багато хутра». Журналісти «Слідства.Інфо» потрапили до закарпатського палацу Медведчука
«Дуже багато хутра». Журналісти «Слідства.Інфо» потрапили до закарпатського палацу Медведчука
31 Бер 2022
0
3798

Журналісти «Слідства.Інфо» долучилися до розшуку народного депутата «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, який втік зі свого маєтку в Києві орієнтовно 24 лютого. Для цього розслідувачі відвідали його закарпатську резиденцію, повідомляється на сайті видання.

Як з'ясували журналісти, територія маєтку Медведчука настільки велика, що її важко обійти за один день. Там є кілька будинків, ставки і навіть відгороджена парканом гірська річка.

Головний будинок — кількаповерховий дерев’яний палац, у якому є ліфт.

Не обійшлося без символів улюбленої Медведчуком радянщини. На першому поверсі журналіств зустрів червоний радянський автомат «Газированная вода» під захисною плівкою. У мирні часи за три копійки тут можна було випити «сироп ситро» або «сироп буратино», за одну копійку — воду без сиропу. 

А посеред вітальні звертає на себе увагу іграшкова залізниця. «Схоже, у Віктора Медведчука якась особлива пристрасть до потягів», — йдеться у публікації. 

Журналісти звернули увагу на надпис латиною «Удача сприяє сміливим» на комині, зробленому із зеленого мармуру, темного дерева та оздобленого позолотою. 

У палаці передбачено басейн, джакузі та інші елемени розкоші. А ще розслідувачі звертають увагу на любов подружжя Медведчуків до хутра.

«У дерев’яному палаці дуже багато хутра. Ледь не кожен диван, стіл або крісло стоїть на великому шматку лисячого хутра. Страшно уявити, скількох тварин було вбито заради цього елементу інтер’єру», — відзначають журналісти «Слідства.Інфо».

Поблукавши між оленячих рогів, мармурових плит та шкур забитих ведмедів, журналісти пригададали, що ця земля належить Медведчуку незаконно. 

«Навесні 2021 року поліцейські разом з прокурорами проводили обшуки у закарпатській резиденції Віктора Медведчука, — йдеться в репортажі. — Тоді у поліції пояснили, що розслідування стосувалося незаконного виділення десятків гектарів землі фірмам, пов’язаним із родиною Медведчука. Також минулого року суд накладав арешт на земельні ділянки, на яких розташована резиденція в Жденієво».

Нещодавно «Слідство.Інфо» оприлюднило матеріал про вагон-ресторан у маєтку Віктора Медведчука. Цей «сувенір», що є київською копією фешенебельного вагону-ресторану Pullman, телеведуча Оксана Марченко подарувала своєму чоловікові на день народження у минулому році. Вагону має «багате» кітчеве оформлення. Та найперше, що кидається у вічі, — «золотий» самовар і склянки з російським гербом.

Фото з сайту «Слідство.Інфо»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 143
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 261
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 264
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 971
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 265
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду