Медведчук потрапив до санкційного списку Великої Британії

Медведчук потрапив до санкційного списку Великої Британії

13 Квітня 2022
1159
13 Квітня 2022
15:36

Медведчук потрапив до санкційного списку Великої Британії

1159
Активи олігарха будуть заморожені, також йому заборонено в'їзд.
Медведчук потрапив до санкційного списку Великої Британії
Медведчук потрапив до санкційного списку Великої Британії

Велика Британія оголосила про 178 нових санкцій, які стосуються російського бізнесу, олігархів та посадовців, а також українського нардепа від проросійської «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. Про це оголосила міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Медведчуку будуть заборонені поїздки до Великої Британії, також на території країни заморозять його активи. У МЗС нагадали, що олігарх тісно пов'язаний із президентом Росії Володимиром Путіним. Медведчука називали можливим «маріонетковим лідером» України за задумом Кремля. Раніше проти Медведчука запровадили санкції США через його причетність до окупації Криму Росією в 2014 році.

Під санкції Великої Британії також потрапили Олександр Ананченко та Сергій Козлов – представники «керівництва» квазіреспублік, які влаштувала Росія на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Крім того, санкції наклали на членів сімей російських олігархів, президента нафтової компанії «Лукойл» Вагіта Алекперова, дружину міністра закордонних справ Росії Марію Лаврову, помічника Путіна Андрія Фурсенка, власника великого промислового конгломерату «Система» Володимира Євтушенкова, президента «Трансмашхолдингу» (найбільший російський виробник локомотивів та залізничного обладнання) Андрія Бокарєва тощо. Усі вони підпадають під санкції, що передбачають заморожування їхніх активів та заборону на в'їзд.

«Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконно відокремлені регіони та є причетним до звірств проти українського народу. Ми продовжуватимемо націлюватись на всіх тих, хто допомагає і підтримує війну Путін», – зазначила Ліз Трасс.

Також Велика Британія заборонила імпорт російського чавуну та сталі і експорт у РФ квантових технологій та передових матеріалів.

12 квітня 2022 року стало відомо, що Віктора Медведчука затримали при спробі втекти з України.

Медведчук, який перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді, зник у лютому, ще до початку повномасштабного вторгнення російської армії. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради. Невдовзі розслідувачі побували в його маєтку під Києвом і знайшли там золотий вагон. Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука.

Фото з фейсбуку Володимира Зеленського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду