Половина видань, які піарили Медведчука, видалила матеріали про нього

Половина видань, які піарили Медведчука, видалила матеріали про нього

2 Квітня 2022
3926
2 Квітня 2022
18:33

Половина видань, які піарили Медведчука, видалила матеріали про нього

3926
Аналітик «Текстів» перевірив онлайн-видання, які до великої війни відзначалися піаром голови політради «Опозиційної платформи — За життя».
Половина видань, які піарили Медведчука, видалила матеріали про нього
Половина видань, які піарили Медведчука, видалила матеріали про нього

Приблизно половина онлайн-видань, які у попередні роки найчастіше публікували матеріали з ознаками замовності на користь голови політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, видалили ці матеріали. Про це «Детектору медіа» розповів аналітик команди «Тексти.org.ua» Олександр Оксимець.

«Тексти» кілька років наповнювали базу псевдосоціологів та відстежували джинсу і псевдоекспертів, які просували вигідні Віктору Медведчуку наративи. Із 26 видань, які найчастіше публікували такі матеріали до 2022 року, лише одне (Kherson.life) відкрито перейшло на бік російських загарбників. Решта демонструють проукраїнську позицію або, принаймні, працюють в українському правовому полі. Дев’ять видань видалили всі новини зі згадками про Медведчука. Сім ресурсів перестали бути доступними, серед них — сайти «112», ZIK та Першого незалежного, що опинились під санкціями, та сайт Вадима Рабиновича MIGNews.

Серед видань, які не видалили матеріали з піаром Медведчука — «Версии», «ГолосUA», «Фраза», «Капитал» та UBR. Ці ресурси пов’язані з проросійськими політиками або представниками команди президента-втікача Віктора Януковича.

Нагадаємо, Віктор Медведчук зник із місця, де мав перебувати під домашнім арештом, ще до початку повномасштабної агресії. 8 березня ОПЗЖ зняла його з посади голови політради. Медведчука шукають — інформації про те, що він перетнув кордон України, немає. У його закарпатському палаці знайшли величезну кількість хутра та безглуздих предметів розкоші. Телеканал Ukrlive, який пов’язували з Медведчуком, змінив свою позицію на підкреслено проукраїнську

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3926
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду