МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ

МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ

3 Травня 2022
1093
3 Травня 2022
16:11

МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ

1093
З 24 лютого 2022-го російські загарбники вбили понад двадцять українських та іноземних журналістів, а понад сто регіональних медіа на тимчасово захоплених територіях змушені були припинити роботу через погрози, знищення редакцій, неможливість працювати в умовах тимчасової окупації.
МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ
МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту розширювати санкції проти російських пропагандистських ЗМІ. Про це йдеться у заяві міністерства з нагоди Всесвітнього дня свободи преси.

«Закликаємо міжнародне співтовариство розширювати санкції проти російських ЗМІ, які поширюють пропаганду та дезінформацію. Медіа держави-агресора мають бути відрізані від можливостей викривляти факти війни Росії проти України.

Висловлюємо вдячність українським та міжнародним журналістам, які у складних умовах, часто ризикуючи власним життям, працюють у зонах бойових дій, аби донести правду про воєнні злочини РФ в Україні», – сказано в заяві.

У МЗС нагадали, що з 2014 року Росія знищує свободу слова на тимчасово окупованих українських територіях: переслідує журналістів, проводить безпідставні обшуки в приміщеннях редакцій та приватних помешканнях, перетворює ці території на «інформаційні гетто».

З 24 лютого 2022-го російські загарбники вбили понад двадцять українських та іноземних журналістів, а понад сто регіональних медіа на тимчасово захоплених територіях змушені були припинити роботу через погрози, знищення редакцій, неможливість працювати в умовах окупації.

Крім того, зазначають у міністерстві, на захоплених територіях Росія запускає трансляцію своїх пропагандистських каналів, які використовуються для виправдання російського вторгнення та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Нагадаємо, суспільні мовники Австралії припинили трансляцію усіх російських державних програм та каналівРосійський пропагандистський канал «Царьград» потрапив під санкції США. Крім того, ЄС запровадив санкції проти очільників РТР і ТАСС та інших російських пропагандистів.

Ілюстрація: lsm.lv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1093
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду