Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини

Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини

21 Лютого 2022
8464
21 Лютого 2022
23:32

Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини

8464
Міноборони Росії доручено виконання функцій для «підтримання миру» на території фейкових утворень.
Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини
Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини

У понеділок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської областей України для «підтримання миру».

Про це йдеться в указах Путіна щодо визнання «незалежності» маріонеткових утворень.

«У зв'язку зі зверненням голови "Донецької народної республіки" Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього Указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території "Донецької народної республіки" (в іншому указі "Луганської народної республіки", – ДМ) функцій щодо підтримання миру», – говориться в документах.

Відповідні укази Путін підписав 21 лютого 2022 року під час звернення до народу Росії. Коментуючи спровоковане Росією загострення на сході України, Путін заявив про «геноцид» місцевих мешканців, які, мовляв, виступили проти «печерного націоналізму» і «борються за право говорити рідною мовою».  

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю.

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнанню терористичних утворень передував позачергове засідання Радбезу Росії, де було підтримано ініціативу визнати «ДНР» та «ЛНР». 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечував участь Росії у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян Росії і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8464
Читайте також
22.02.2022 13:03
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 967
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
АМОН
792 дн. тому
Мне ночью снился страшный сон, и в нём я видел очень ярко. Сын Жириновского солдат, а дочь Лаврова санитарка. Вот с автоматами бегут ‚ две дочки Путлера в атаку, И нажимая на курок, кричат „за Родину, за Папу !, Тут танк, горящий на боку, а в нём Медведева сынок, И дочь отважного Шойгу, достав его, несёт в сан блок. Зюганов внук, Зюганов сын, наследник Матвиенко Вали, Все как один пошли на фронт, чтоб братья в НАТО не вступали ! Бегут в строю Ковальчуки и Ротенберги рядом, И рвётся Миллер на прорыв, во фланг, с газпромовским отрядом ! Открыл глаза, потом закрыл, что за фантастика творится!? Наверно зря смотрел ТВ, что вот такая х#ень приснится.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду