«Це – початок вторгнення». У Білому домі визначилися, як називати дії Росії

«Це – початок вторгнення». У Білому домі визначилися, як називати дії Росії

22 Лютого 2022
1668
22 Лютого 2022
18:22

«Це – початок вторгнення». У Білому домі визначилися, як називати дії Росії

1668
У Вашингтоні визначилися, що Росія перетнула червону лінію. Для України це важливо щодо питання запровадження жорстких санкцій США проти РФ.
«Це – початок вторгнення». У Білому домі визначилися, як називати дії Росії
«Це – початок вторгнення». У Білому домі визначилися, як називати дії Росії

У вівторок, 22 лютого, Білий дім почав називати розгортання російських військ на окупованих територіях Донецької і Луганської областей вторгненням. Про це пише «Укрінформ».

«Ми вважаємо, що це – початок вторгнення, останнє вторгнення Росії в Україну, ‒ сказав заступник радника з національної безпеки Джон Фінер. ‒ Вторгнення є вторгнення, і це те, що зараз відбувається».

Речниця Білого дому Джен Псакі у твіттері, коментуючи рішення канцлера Німеччини Олафа Шольца зупинити сертифікацію газопроводу «Північний потік-2», також назвала дії Росії вторгненням. «Президент США ясно дав зрозуміти, що якщо Росія вторгнеться в Україну, ми діятимемо разом з Німеччиною, щоб «Північний потік-2» не просувався вперед», ‒ зазначила Псакі.

Адміністрація США спочатку вагалася, чи називати розгортання військ вторгненням, оскільки Білий дім хотів подивитися, що збирається робити Росія далі. Після оцінки пересування російських військ стало зрозуміло, що йдеться про нове вторгнення, пояснив посадовець адміністрації.

Тепер у Вашингтоні визначилися, що Росія перетнула червону лінію. Для України це важливо щодо питання запровадження жорстких санкцій США проти РФ.

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд на екстреному засіданні Ради безпеки ООН заявила, що визнання Росією терористичних «ДНР» та «ЛНР» є створенням приводу для війни: «Путін розірвав Мінські угоди на шматки, його промова явно є приводом для подальшого вторгнення в Україну»

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР». Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Фото: Вікіпедія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1668
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду