США запроваджують санкції проти російського суверенного боргу, банків та олігархів

США запроваджують санкції проти російського суверенного боргу, банків та олігархів

22 Лютого 2022
3260
22 Лютого 2022
21:59

США запроваджують санкції проти російського суверенного боргу, банків та олігархів

3260
Джо Байден: У разі подальшої ескалації ціна для Росії буде ще більшою.
США запроваджують санкції проти російського суверенного боргу, банків та олігархів
США запроваджують санкції проти російського суверенного боргу, банків та олігархів

У вівторок, 22 лютого, президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкцій проти російського суверенного боргу, двох банків та олігархів.

Новий санкційний пакет проти Росії оголошений після визнання Кремлем фейкових утворень «ДНР» та «ЛНР». Зокрема, Байден назвав рішення Путіна «початком російського вторгнення».

«Ми вводимо санкції проти двох російських банків, ВЕБ та одного військового (так в оригіналі, вочевидь, це Промсвязьбанк – ДМ), та проти російського суверенного боргу. Ми також вводимо санкції проти російських еліт та їхніх родин. Вони беруть участь у корупційній політиці і повинні відповідати також. Газопровід "Північний потік-2" не запрацює. У разі подальших кроків ціна для Росії буде ще більшою... Заради Бога, хто дав Володимиру Путіну якесь право проголошувати нові так звані країни на території сусідніх держав?» – заявив Байден.

Президент США додав, що новий пакет санкцій відрізає уряд Росії від західного фінансування, Москва більше не може залучати кошти на Заході і не зможе торгувати своїми новими борговими зобов'язаннями на ринку США чи на європейських ринках.

Байден також оголосив про направлення додаткових військ та техніки для зміцнення оборони союзників в Європі. 

«Ми вважаємо, що Росія готова розпочати масштабний військовий напад на Україну... Я сподіваюсь, що я неправий щодо цього, що ми помиляємось», – зазначив президент.

Президент США має надію, що дипломатія ще може вирішити кризу, Вашингтон залишається відкритими для переговорів з Росією, щоб запобігти масштабній війні.

21 лютого 2022 року Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Визнання Росією терористичних утворень відбулось на тлі повідомлень західних країн про підготовку Росією масштабного вторгнення до України.

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

МЗС України засудило рішення Росії, підкресливши, що визнання Кремлем так званих «ДНР» та «ЛНР» не матиме жодних правових наслідків.

Верховна Рада закликала уряди та парламенти інших держав не визнавати «незалежність» окупованих територій і засудити дії Росії.

Вперше секторальні та персональні економічні санкції Заходу (ЄС, США, Японія) були введені проти Росії з початку агресії Кремля проти України у 2014 році. У 2017 році США розширили санкційний пакет через втручання Росії у президентські вибори 2016 року. У 2018 році Вашингтон розширив санкції через отруєння ексагента Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Фото: The White House/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду