Держдума просить Путіна визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР»

Держдума просить Путіна визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР»

15 Лютого 2022
2171
15 Лютого 2022
12:46

Держдума просить Путіна визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР»

2171
Спікер Держдуми Росії заявив, що підпише звернення негайно.
Держдума просить Путіна визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР»
Держдума просить Путіна визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР»

У вівторок, 15 лютого, Держдума Росії ухвалила постанову про звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням визнати «незалежність» терористичних утворень «ДНР» та «ЛНР».

Російські депутати ухвалили документ, підготовлений КПРФ, постанова передбачає відправлення звернення безпосередньо до президента РФ. Постанову підтримав 351 депутат, проти виступили 16, утримався один парламентар.

«Державна дума Федеральних зборів Російської Федерації звертається до Вас, шановний Володимире Володимировичу, з проханням розглянути питання про визнання Російською Федерацією Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки як самостійних, суверенних і незалежних держав, а також питання про якнайшвидше проведення переговорів з керівництвом Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки з метою створення правової основи міждержавних відносин, що забезпечує регулювання всіх аспектів співробітництва і взаємодопомоги, включаючи питання безпеки», – говориться у зверненні.

Також російські депутати розглянули схожий документ, підготовлений «Единой Россией», за який проголосували 310 парламентарів. Ця постанова передбачала консультації Держдуми із МЗС Росії до подання звернення Путіну.

Спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що підпише звернення негайно, після чого воно буде направлено Путіну.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: пресслужба Держдуми Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2171
Читайте також
22.02.2022 13:03
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду