detector.media
21.02.2022 23:32
Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини
Путін офіційно вводить російські війська в окуповані частини Донеччини і Луганщини
Міноборони Росії доручено виконання функцій для «підтримання миру» на території фейкових утворень.

У понеділок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської областей України для «підтримання миру».

Про це йдеться в указах Путіна щодо визнання «незалежності» маріонеткових утворень.

«У зв'язку зі зверненням голови "Донецької народної республіки" Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього Указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території "Донецької народної республіки" (в іншому указі "Луганської народної республіки", – ДМ) функцій щодо підтримання миру», – говориться в документах.

Відповідні укази Путін підписав 21 лютого 2022 року під час звернення до народу Росії. Коментуючи спровоковане Росією загострення на сході України, Путін заявив про «геноцид» місцевих мешканців, які, мовляв, виступили проти «печерного націоналізму» і «борються за право говорити рідною мовою».  

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю.

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнанню терористичних утворень передував позачергове засідання Радбезу Росії, де було підтримано ініціативу визнати «ДНР» та «ЛНР». 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечував участь Росії у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян Росії і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: пресслужба президента Росії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY